Rețete naturiste pentru curățarea limfei. Valeriu Popa: „Oboseala, bolile și problemele cu circulația sângelui ne arată că sistemul limfatic este…”

Potrivit naturistului Valeriu Popa, curățarea sistemului limfatic ajută la detoxifierea fiecărui organ din corp.

Sistemul limfatic este situat de-a lungul corpului și acționează ca un sistem de canalizare în miniatură, având importantul rol de a transporta deșeurile din celule, sânge, rinichi și colon. Funcționează ca un filtru pentru bacterii și microorganisme și elimină celulele moarte și deșeurile din corp.

Alimentele consumate sunt digerate de organism pentru a extrage substanțele nutritive necesare pentru fiecare celulă vie a corpului nostru. La rândul lor, celulele procesează acești nutrienți și sunt eliberate unele deșeuri. Ca organismul nostru să nu se înece în propriile deșeuri și să nu apară blocaje ale glandelor limfatici care duc la reducerea capacității organismului de a rezista la boli, o detoxifiere regulată este absolut vitală.

Pentru a scăpa de toate deșeurile acumulate de-a lungul vieții, toată lumea are nevoie de o detoxifiere a sistemului limfatic. Curățarea acestui sistem ajută la curățarea fiecărui organ din corp.

Sistemul limfatic se poate bloca din mai multe cauze: consumul excesiv de tutun, alcool, lapte sau medicamente, din cauza virusurilor, bolilor, deshidratării sau pesticidelor.

Sistem limfatic încărcat și lent – Simptome

Infecții recurente, boli recidivante
Incapacitatea de a lupta împotriva bolilor și infecțiilor
Umflarea constantă a ganglionilor limfatici (acest simptom poate semnala și unele boli grave precum tulburări autoimune, limfom sau leucemie)
Umflarea splinei
Oboseală persistentă care nu se ameliorează prin odihnă sau somn
Circulație sângelui proastă
Transpirație excesivă
Mâncărimi pe corp care nu sunt cauzate de boli de piele sau iritații
Alergii, sinuzită
Tensiune arterială sistolică mare
Tratamente naturiste pentru curățarea limfei
Suc de afine – curăță sistemul limfatic, rinichii și intestinele de diferite toxine dăunătoare. Conțin foarte mulți compuși care ajută la eliminarea grăsimii din sistemul limfatic și antioxidanți care contribuie la curățarea rinichilor, fibre dietetice, vitamina A și K și potasiu.

Infuzie de plante – 2 părți gălbenele, 2 părți lipicioasa, 1 parte lumânărica. Plantele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă rece. Se fierb timp de 20-45 de minute la foc mic. se consumă 2-3 căni de ceai pe zi, timp de mai multe săptămâni. Gălbenelele sunt un tonic imunitar general și ajută la curățarea limfei și la reducerea inflamațiilor pielii. Lipicioasa curăță și hrănește sângele iar lumânărica decongestionează limfa prin activarea funcției sale și prin tratarea ganglionilor limfatici umflați sau blocați la nivelul gâtului, brațelor.

Curățarea limfei – Dietă recomandată

Supă de legume – mineralele și vitaminele sunt extrem de importante pentru procesul de detoxifiere.

Dieta de curățare a sistemului limfatic se bazează pe consumul de alimente organice și proaspete precum ceapă verde, dovlecei, pătrunjel, țelină, gulii, varză, semințe de muștar, spanac, salată verde, morcovi și broccoli. Se pot consuma sub formă de supă pregătită cu apă distilată, din care se beau câte 3 pahare pe zi înainte de masă.

Ghimbir și usturoi – medicii naturiști recomandă usturoiul ca un aliat puternic pentru sistemul limfatic pentru că îl ajută să elimine toate metalele toxice și toate otrăvurile din corp. Ghimbirul stimulează circulația sângelui și lichidelor din corp, inclusiv a lichidului limfatic.