Ingrediente:
lapte – 150 ml
zahar – 5 linguri
drojdie uscata – 7 g
faina simpla – 500 g
oua – 2 buc
galbenusuri – 2 buc
unt – 75 g
sare – o jumatate de lingurita
marmelada, gem sau nutella – pentru umplutura
Mod de preparare:
Puneti laptele caldut, o lingura de zahar si drojdia uscata intr-un castron.
Amestecati si asteptati sa se activeze drojdia.
Intre timp punem intr-un castron faina cernuta, 2 oua si 2 galbenusuri, untul topit si jumatate de lingurita de sare si restul de zahar.
Adaugati drojdia crescuta, amestecati si lucrati intr-un aluat neted, nelipicios.
Apoi se acopera si se lasa la dospit o ora.
Dupa ce aluatul a crescut, amestecati-l.
Inclinati-l pe un sucitor, dar nu il acoperiti cu faina.
Impartiti aluatul in 15 parti si faceti chifle mici.
Asezati fiecare bila pe un patrat de hartie de copt.
Lasati goluri intre chifle, acoperiti si lasati sa creasca timp de 45 de minute.
Intr-o tigaie adanca cu capac, turnati suficient ulei pentru ca gogosile sa pluteasca.
Se incinge, se pun gogosi in functie de marimea tigaii, se acopera cu un capac si se prajesc la foc mic pana devin aurii pe ambele parti.
Dupa ce gogosile s-au racit, le poti umple cu dulceata.