„A plecat” Ana Oros, condusă pe ultimul drum. Prietenii și familia își iau rămas-bun de la femeia pe care câinii au sfâșiat-o de vie, lângă Lacul Morii

Durere fără margini în familia Anei Oros! Femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii urmează să fie înmormântată astăzi, în orașul natal.

Ana Oros, femeia ucisă de o haită de câini lângă Lacul Morii, va fi condusă pe ultimul drum sâmbătă, 28 ianuarie. Sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia a ajuns la Baia Mare, în orașul natal, acolo unde va avea loc înmormântarea.

Ana Oros, condusă pe ultimul drum

Ana Oros a sfârșit într-un mod cumplit. Femeia de 44 de ani plecase la alergat în urmă cu o săptămână, când, într-o fracțiune de secundă, a fost atacată de o haită de câini.

Din nefericire, nimeni nu a putut să o salveze din ghearele animalelor. Medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru ea. Ana a decedat pe loc, după ce mușcăturile i-au provocat o hemoragie masivă.
Familia și prietenii acesteia sunt încă în stare de șoc și încearcă să-și adune puterile pentru a o conduce pe ultimul drum pe femeie. Înmormântarea va avea loc în orașul natal al Anei, în cursul zilei de sâmbătă: „Ana a plecat acasă…

Vă mulțumesc tuturor celor care ați adus un ultim omagiu și ne-ați fost alături în aceste momente dificile.(…) Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în orașul natal Baia Mare, în Cimitirul Horea 1, la orele 13. Drum lin în Lumină, Ana! O să ne lipsești! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a scris fostul soț al Anei Oros, în mediul online.

Ana Oros a murit în locul în care a fost atacată de câini în 2022

Ana Oros și-a dat ultima suflare în același loc în care a fost atacată și în 2022. Femeia de 44 de ani s-a întors să alerge în zona Lacul Morii, deși fusese la un pas de tragedie în aprilie, anul trecut. La acea vreme a ajuns în stare gravă la spital, cu mai multe plăgi la nivelul capului, mâinilor și picioarelor: „Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze. Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale. Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna.

Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct. Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat.”, povestea Ana Oros pe atunci, pentru fanatik.ro.