Florin Piersic a implinit azi 87 de ani. Iubirea interzisa a indragitului actor: „Un amor nebun, era dorita de toti”

Florin Piersic este unul dintre marii actori ai Romaniei, iar astazi, 27 ianuarie, a implinit varsta de 87 de ani.

Cine i-a furat inima marelui actor?
Au format in anii ’80 cel mai frumos cuplu de pe scena, iar colaborarea lor a fost dublata de iubire si de o atractie nebuna, care a nascut una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale acelor vremuri.

Actorul a marturisit ca „a trait un amor nebun“ cu Angela Similea.

„Cu Angela am fost intr-un amor nebun. Luni intregi am plecat cu ea in deplasari si era imposibil sa nu avem ceva, mai ales ca Similea era foarte frumoasa si dorita de toti. Era cel mai mare trofeu, cum ar fi Angelina Jolie acum. La inceput ne sicanam, apoi am inceput sa ne apropiem din ce in ce mai mult, ne mai si pipaiam, pana ne-am cuplat de tot. A fost o «lipitura» in toata regula, o poveste de dragoste frumoasa, de care, acum, imi aduc aminte cu placere“, a declarat Piersic.

Au realizat duete de exceptie
Florin Piersic o insotea deseori in turneele ei prin tara si impreuna au realizat duete de exceptie in emisiunile de divertisment difuzate de TVR. In 1983 au cantat impreuna piesa „Nufarul alb“, compusa de Marcel Dragomir pe versurile Teodorei Popa Mazilu. Tot impreuna au jucat si in musicalul „Corina“ de Edmond Deda, dupa „Jocul de-a vacanta“ de Mihail Sebastian. Actorul a recunoscut la un post TV din Chisinau ca a iubit-o pe Angela Similea. Totusi, nu s-a casatorit cu ea. Angela Similea era maritata pe atunci cu olandezul Jan Hilgen, iar Florin Piersic cu Anna Szeles.

„Avea o frumusete de Fat-Frumos”
Si Angela Similea a facut unele dezvaluiri in cartea biografica „Angela – cantec si ruga“, scrisa de Smaranda Jelescu.

„Florin era cu adevarat superb. Avea o frumusete de Fat-Frumos, departe de a fi efeminat. (…) Ceea ce am inteles eu repede langa el este ca «daca esti fluture» te-ai ars. Nu voiam sa ma ard… M-am straduit sa raman si eu o «lampa». Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, in turnee. Mi-amintesc ca Anna Szeles, sotia lui, a suferit mult. Cel putin in meserie. Ei doi erau frumosi, erau talentati, dar, cand am intervenit eu, s-a intamplat un lucru la urma urmei normal. Adica, eram doi romani inalti, frumosi si celebri, eram un cuplu adevarat“, povestea in carte Angela Similea.