Ce e „Fabrica de bebeluși”. Nou născuții vor fi crescuți în capsule, iar părinții le pot alege trăsăturile

Iată ce este „Fabrica de bebeluși”, un concept revoluționar prin care nou născuții vor fi crescuți în capsule transparente, iar părinții le-ar putea alege trăsăturile, oricât de bizar ar suna asta „Publicul țintă” al acestui concept îl reprezintă în special femeile care se tem de sarcină și de durerile nașterii. Iată amănunte!

Ce e „Fabrica de bebeluși”. Nou născuții vor fi crescuți în capsule, iar părinții le pot alege trăsăturile
Așa cum îi spune și numele, „Fabrica de bebeluși” ar putea „produce” până la 30 de mii de copii pe an. Și nu oricum, ci exact așa cum și-i doresc părinții lor. Oricât de șocant sau de ciudat sună asta.

Conceptul, care ar putea deveni realitate în câteva decenii, folosește fertilizarea in vitro, iar bebelușii vor fi crescuți în capsule transparente care imită perfect uterul uman, cu toate condițiile specifice, prevăzute inclusiv cu un cordon ombilical pentru hrănirea fătului, dar și cu senzori pentru verificarea semnelor vitale.

Nașterea începe cu o apăsare de buton, care declanșează scurgerea lichidului amniotic din interiorul capsulei, înainte ca aceasta să se deschidă, iar părinții să-și poată ține pentru prima dată copilul în brațe, potrivit Adevărul.

Mai mult, părinții ar putea alege inclusiv trăsăturile copilului pentru că embrionii vor fi în prealabil modificați genetic. În plus, ar putea fi eliminate și eventuale boli genetice.

Conceptul se numește EctoLife și are în spate peste 50 de ani de cercetare. Hashem Al-Ghaili este omul din spatele acestui concept, un biotehnolog molecular yemenit și producător de film, care susține că proiectul ar putea rezolva problema natalității în scădere a omenirii, dar și să creeze condiții mai sigure pentru viitoarele mame. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, anual, aproximativ 300 de mii de femei își pierd viața din cauza complicațiilor sarcinii, potrivit gadgetreport.ro. Totodată, „publicul țintă” îl reprezintă în special femeile care se tem de sarcină și de durerile nașterii.

Hashem Al-Ghaili pare încrezător în ideea lui și crede că această metodă de concepție revoluționară se va răspândi.