Copil de 13 ani, atacat de o haită de câini în Teleorman: ”Doar o minune a făcut să nu fie ucis”

Un copil în vârstă de 13 ani a fost aproape de o nouă tragedie după ce a fost atacat de o haită de câini în zona Teleorman. IPJ Teleorman a confirmat incidentul pentru FANATIK.

La nici câteva zile după ce Ana murise în București, în Sectorul 6, sfâșiată de câini, a venit rândul unui copil să fie victima câinilor lăsați liberă, fără stăpân.

Un copil a fost atacat de câini în Telorman
Micuțul se plimba liniștit în zonă, deși acolo oamenii știau că trăiește o haită mare de câini. Autoritățile nu și-au făcut nici aici treaba și au permis animalelor să rămână libere pe străzi.

”Copilaș de 13 ani, atacat de o haită de câini. Plin de sânge și cu o ureche ruptă, a reușit să scape dintre colții animalelor cățărându-se pe un gard. Vecinii care au ieșit la auzul țipetelor îngrozite au văzut copilul aproape gol, cu hainele sfâșiate, plin de sânge și cu o ureche secționată”, e scris pe grupul de Facebook Alexandria, Teleorman, România 2.0.

Incidentul, confirmat de IPJ Teleorman
Incidentul a fost confirmat pentru FANATIK de Iulian Orbeșteanu, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman, care a declarat că băiatul de 13 ani a ajuns la spitalul județean însoțit de o mașină de poliție, după care a fost transferat la București.

”Băiatul a fost atacat de o haită de câini comunitari în extravilanul comunei Conțești. S-a refugiat în curtea unei localnice, a fost preluat de tatăl său care l-a deplasat la o unitate medicală din municipiul Alexandria.

Pe timpul deplasării, acesta s-a întâlnit cu un echipaj de poliție, care l-a escortat până la unitatea medicală. Aici a intrat în evaluare și a fost transportat ulterior la București pentru acordarea de îngrijiri medicale. Copilul a pierdut mult sânge dar se afla în stare stabilă, când a plecat de aici.

Câinii nu aveau stăpân, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal”, a delarat Iulian Obreșteanu, comisar șef IPJ Teleorman pentru FANATIK.

Doar o minune l-a salvat pe băiatul atacat de câini
Oamenii din zonă spun că acei câini sunt extrem de agresivi și trăiesc la marginea localității de mai mulți ani, însă copilul pare să nu fi conștientizat acest lucru.

”Câinii lăsați liberi fac o nouă victimă, de această dată în județul Teleorman. S-a întâmplat marți la Contești, când baiețelul a ieșit pe digul de la marginea localității să se plimbe cu mopedul. O haită de câini extrem de agresivi, despre care locuitorii din zonă știau că își fac veacul acolo, l-au atacat pe micuț și doar o minune a făcut să nu fie ucis”, au relatat martorii.

Micuțul a pierdut mult sânge, fiind transportat la spital de tatăl său, care l-a dus pe băiat la spital în mașina personală.

”De 3 ori a reușit să se ridice și de 3 ori a fost pus la pământ de câinii agresivi. Aceștia i-au secționat o parte din ureche, toate hainele de pe el le-au sfâșiat și cel mic doar într-un adidas și în chiloți a reușit să se ridice cu ultimele puteri a patra oara și să se cațere pe un gard. Plin de sânge a țipat după ajutor, iar vecinii i-au alertat tatăl care nu a mai așteptat să vină salvarea, având în vedere că spitalul se afla la peste 25 km de locul evenimentului, a pus micuțul în mașină și a alergat disperat către spitalul din Alexandria”, au completat cei de pe grupul de Facebook.

Câinii, liniștiți la sosirea poliției
Copilul a scăpat ca prin minune, alegându-se doar cu o traumă emoțională ”care îl va urmări toată viața”, însă problema câinilor fără stăpân care atacă oameni în România rămâne o problemă reală.

”Copilul plin de mușcături din cap până în picioare a fost transferat ulterior în București, însă din fericire rănile fizice nu îi pun viața în pericol, însă trauma emoțională îl va urmări toată viața. La sosirea Poliției, mai mulți câini își făceau liniștiți veacul în zona atacului, devenind agresivi, deranjați că li s-a încălcat teritoriul”, au concluzionat cei care au prezentat cazul.