Marina Voica A Împlinit Anul Acesta 85 De Ani Și Trăieşte Singură, Departe De Bucureşti. Nu Are Pe Nimeni Şi Îi Este Foarte Greu, Mai Ales Că A Fost Şi Operată… Ce Pensie Primeşte Marea Artista De La Statul Roman

Îndrăgita interpretă Marina Voica nu primește pensie pentru întreaga ei carieră artistică așa cum s-ar fi crezut.

Cu toate acestea, veniturile ei însumează o indemnizație de merit din partea Ministerului Culturii dar și o pensie de urmaș.

Așadar, din punct de vedere financiar, s-ar putea spune că artista cu origini rusești o duce foarte bine.

Fără doar și poate, Marina Voica este unul dintre cele mai mari nume ale muzicii românești. Cântăreața de origine rusă, care va împlini o frumoasă vârstă pe 3 septembrie, dar nu primește pensie de la stat pentru activitatea prestată pe scenele românești.

Și totuși, după spusele ei, interpreta este mulțumită cu banii pe care îi încasează lună de lună. Dar iată care este venitul artistei și de unde provine.

Marina Voica are pensie de urmaș

Celebra și talentata Marina Voica nu primește pensie pentru munca depusă pe scenele românești. Cu toate acestea, cântăreața încasează lunar o pensie de urmaș, dar și indemnizație de merit.

Pentru mulți ani, Marina Voica a trăit alături de Viorel Teodorescu, un medic cardiolog de excepție. Din nefericire aceasta a decedat în urmă cu mai mulți ani, iar Marina Voica primește lunar o pensie de urmaș în valoare de aproximativ 1900 de lei.

Pe lângă pensia de urmaș, celebra artistă primește în fiecare lună o indemnizație de merit de la Ministerul Culturii.

Conform legislației în vigoare, indemnizația de merit reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, așadar peste 7000 de lei. Pe deasupra această indemnizație este neimpozabilă. La un calcul simplu, venitul artistei ajunge undeva la 9000 de lei pe lună.

„Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat.

Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială”, declara Marina Voica.