Prognoza meteo pentru următoarele 30 de zile. Ce se întâmplă cu vremea

Meteorologii de la ANM au anunțat că vremea începe să se schimbe în România și temperaturile vor scădea în mare parte din țară în perioada care va urma. Cu toate acestea în multe zone acestea vor rămâne în continuare peste media acestei perioade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în cele intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face zonele montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, dar și local excedentare în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Directorul ANM Elena Mateescu a povestit ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare.

“Cu siguranță și ultima lună de iarnă va oferi un tablou al alternanțelor meteorologice, cozile mai călduroasă. Este posibil ca după 1 februarie așa cum arată datele la acest moment, să mai avem zile în care să vorbim de temperaturi mai mari de 10-14 grade urmate de răciri, în care să vorbim de temperaturi, la polul opus, sub -10 grade nu numai în zonele depresionare.

Astfel încât consemnăm, așa cum s-a întâmplat pe tot parcursul sezonului iernii 2022-2023 o alternanță semnificativă și aptitudini termice foarte mari între perioadele foarte călduroase, de la valori de 22 de grade iată acum la valori sub 0 grade”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.