Sărbătoare mare sâmbătă. Rugăciune 21 ianuarie. Se spune pentru limpezirea minții în luarea deciziilor:

Calendar ortodox 21 ianuarie. În zilele de vineri, credincioșii ortodocși țin post și se roagă sfântului zilei. Astăzi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Maxim Mărturisitorul care a apărat dreapta credință împotriva monotelismului.

Calendarul ortodox al zilei de vineri, 21 ianuarie

Este zi de post și rugăciune, în care credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Maxim Mărturisitorul. Conform Tradiției, acest mare sfânt a reușit să condamne monotelismul, împreună cu papa Martin. Amândoi au fost arestați și trimiși în exil.

Papa Martin a murit în urma chinurilor la care a fost supus în temniță, iar Sfântul Maxim a fost supus la chinuri grele și a murit, fiind înmormântat în Mănăstirea “Sfântul Arsenie“.

În fiecare an, la data de 21 ianuarie se face pomenirea: Icoanei Maicii Domnului “Injunghiata” – Esphagmeni, Icoanei Maicii Domnului “Mângâietoarea” – Paramythia, a Sfântului Mucenic Neofit și a Sfântului Cuvios Zosim, episcopul Siracuzei (Sicilia).

De asemenea este prăznuită Pătimirea Sfinților Mucenici Evghenie, Valerian, Candid și Achila, a Sfântului Cuvios Neofit, a Sfintei Irina, Sfintei Mucenite Agni și a celor patru Sfinți Mucenici din Tir.

Shakira i-a dat fatala lui Pique. Nimeni nu se astepta sa se razbuna așa>>>>
În luna ianuarie, credincioșii ortodocși au o mare sărbătoare marcată în Calendar cu o cruce roșie. Este vorba despre Sfinții Trei Ierarhi, prăznuiți duminică, 30 ianuarie – Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul și Sfântul Ioan Gura de Aur.

Rugăciune 21 ianuarie. Repetă azi Rugăciunea scurtă a Sf Maxim Mărturisitorul pentru limpezirea minții
”Tot harul Duhului cel de Dumnezeu insuflat picură-l întru mine, din limba ta cea curgătoare de miere şi dulce, Dumnezeiescule Maxim.

Rugaciune Sf Maxim. Îndreptătorule al Ortodoxiei, învăţătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu şi al curăţiei şi luminătorule al lumii, podoaba călugărilor cea de Dumnezeu insuflată Sfinte Părinte Maxim, înţelepte, cu învăţăturile tale pe toţi i-ai luminat.

Sfinte Maxim, roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre!

Amin!”