Dr. Monica Pop, reţetă pentru imunitate: „Se ia o lună. Riscurile de îmbolnăvire vor fi mult mai mici”

Un cocktail de vitamine, alături de o alimentaţie sănătoasă, sunt reţeta perfectă pentru a ne întări imunitatea în sezonul rece, mai ales în această perioadă, ne spune dr. Monica Pop.

În plină epidemie de gripă, cu toţii încercăm să ne protejăm cât putem de mult şi să ne întărim sistemul imunitar.

Cunoscutul medic Monica Pop vine cu o recomandare de vitamine care ne spun că sunt foarte utile pentru imunitate.

Suplimentele de mai jos ajută la creşterea imunităţii şi la prevenirea îmbolnăvirii, nefiind un tratament în cazul în care deja sunteţi răciţi sau aveţi gripă.

„Tratament pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon

– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)

– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.

Totul, o lună.

Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).

Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”!

Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, spune prof. dr. Monica Pop, într-o postare pe pagina de Facebook.

Anumite ceaiuri sau combinaţii de plante preparate corect acasă ne pot ajuta la creşterea imunităţii, mai ales că se anunţă zile reci de acum încolo.

Medicul Mădălina Popescu ne-a spus care sunt cele mai benefice combinații de plante pentru a crește imunitatea.

„Cele mai folosite plante, mai ales în perioada aceasta rece, sunt Echinaceea, de exemplu, o plantă foarte folositoare pentru creșterea imunității, care poate fi folosită fie ca atare sau în combinație cu alte plante, de exemplu hisop, salvie, busuioc, cimbru. Acestea sunt tot așa plante foarte bune pentru imunitate.

Pe lângă acestea, se poate folosi maceratul de măceșe, care știm că e foarte bogat în vitamina C și, la fel, e de mare folos pentru imunitate.

Decoctul e folosit mai rar, pentru că sunt doar rădăcinile folosite pentru decoct. Poate fi, de exemplu, rădăcina de ghimbir, care ajută imunitatea.

Trebuie un pic atenție în administrarea ceaiurilor să nu folosim aceeași plantă perioade foarte lungi de timp, pentru că pot apărea anumite simptome.

Se induce acea patogenezie datorată acelei plante și este bine să folosim cel mult opt săptămâni un tratament cu o plantă și apoi să facem o pauză și să continuăm cu altceva.

Combinația plantelor e de folos, mai ales că putem potența efectul curativ astfel. Nu e bine să combinăm mai mult de 3-4 plante în general, dar combinațiile ajută și trebuie recomandate de către un specialist

Şi cu cât mai multe, efectul nu mai este atât de pronunțat”, a recomandat medicul Mădălina Popescu, la Antena 3 CNN.