Anunț ANM! Cod portocaliu și cod galben de ploi, ninsori și viscol. Ce județe sunt vizate de avertizările meteo

Iarna își intră în drepturi în câteva județe din România. Meteorologii au emis avertizări Cod portocaliu și Cod galben de ploi, ninsori și viscol în mai multe județe ale țării, în dimineața zilei de marți, 10 ianuarie.

Vremea de iarnă începe să se facă simțită în câteva zone din țară. Marți, 10 ianuarie, specialiștii ANM au emis o avertizare cod portocaliu pentru ploi, ninsori și viscol, valabilă pentru patru județe, începând de la ora 18.00, până miercuri, la ora 22.00. De asemenea, azi, de la ora 16.00, va intra în vigoare un cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în mai multe județe din sudul țării, inclusiv în București.

ANM a emis avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi, ninsori și viscol
Județele vizate de avertizarea cod portocaliu sunt Prahova, Buzău, Vrancea și zona montană din Dâmbovița. În intervalul dat de meteorologi vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50-60 l/mp. Precipitațiile apar sub formă de ploi în zonele joase de relief și sub formă de ninsori la altitudini în general de peste 1.000 de metri. În aceste zone se va depune strat consistent de zăpadă.

O avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului a fost emisă la munte. În nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Totodată, în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1.000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, mai ales în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, care viscolesc ninsoarea și duc la scăderea vizibilității.

Vremea în București
De azi, ora 10.00 până pe 12 ianuarie, ora 10.00, în Capitală cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși 25…30 l/mp.

Maxima va fi de 7…11 grade și minima de 2…5 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare (în jurul a 45 km/h).