VIDEO Neșu ridică un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități. Tragedia ce l-a „salvat”

Mihai Neșu, fostul fotbalist de la Steaua, continuă să îi ajute pe cei mici, deși soarta a fost nedreaptă cu el. Neșu a rămas paralizat după un cintact cu un adversar în urmă cu 11 ani.

Bucurie pentru Fundația Mihai Neșu: turla bisericii Complexului „Sfântul Nectarie”, construit pentru copiii și tinerii cu dizabilități, a fost iluminată.

De 1 decembrie, Fundația a împlinit 3 ani de la lansarea campaniei ”Cred în minuni”, pentru construirea Complexului de recuperare caritabil pentru copii și tineri cu dizabilități Sf .Nectarie, însă încă este nevoie de ajutor pentru finalizare.

„Ne-am fi dorit să terminăm anul acesta, dar mai e nevoie de câteva luni de muncă dar și de sprijin financiar”, transmitea la acea vreme Mihai Neșu.

Realizatorii filmului au scris scurt: „În prag de an nou turla bisericii noastre a fost iluminata electric . Slava lui Dumnezeu pentru toate!”

Realizatorii filmului au scris scurt: „În prag de an nou turla bisericii noastre a fost iluminata electric . Slava lui Dumnezeu pentru toate!”

Ce face centrul lui Mihai Neșu
Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ”Sfântul Nectarie” a fost deschis in data de 6 iulie 2015 din dorința lui Mihai Neșu de a contribui sistematic, cu profesionalism, pe termen lung, la recuperarea copiilor cu dizabilități, cu ajutorul fanilor și a oamenilor care l-au iubit ca fotbalist și care încă îi sunt alături.

Terapii

În cadrul centrului copiii fac zilnic kinetoterapie, hidroterapie, logopedie, terapie ocupațională, hipoterapie, scripetoterapie, banda de mers pe termen lung, în scop caritabil, cu o contribuție de 25/30 ron ședință din partea părinților. Menționăm că în perioada 6 iulie 2015-1 august 2019 contribuția părinților pentru terapii a fost de 15 lei/ședință, iar in perioada august 2019- decembrie 2021 contributia a fost 20 lei/sedinta.

În prezent 73 de copii vin zilnic la terapiile obișnuite în intervalul orar 8:00-19:00. Pe lângă aceștia, alți 60 de copii din 28 județe ale țării vin periodic, pentru sesiuni de 3 săptămâni pentru Therasuit Therapy.

Istoria unei tragedii
Pe 10 mai 2011, Neșu s-a ciocnit de coechipierul Alje Schut și a rămas întins pe gazon. A fost operat de urgență, iar doctorii au stabilit un diagnostic teribil: ruptură de vertebră cervicală. Neșu a rămas paralizat. Sunt 11 ani de când Mihai Neșu trăiește în scaun cu rotile.

Fostul internațional român a trecut prin clipe greu de imaginat în Olanda și a reușit să supraviețuiască, chiar dacă pronosticul era rezervat.

„Eu sunt bine acum. În 2014 a fost o sincopă în care nu mai funcționa nimic în organism și toată lumea credea că o să mor. Tata, Dumnezeu să-l ierte, era simpatic că venea la spital și se uita pe analize, cum era el doctor, și era într-o stare mai tristă după accidentul meu… eu îl auzeam din salon când vorbea: ‘Aoleu, săracul! Moare copilul, moare copilul!”. Numai așa spunea. Eu îi strigam: ‘Nu mor, stai liniștit!’.

Donații se pot face AICI