Ceai din Frunze de Gutui
Gutuile sunt renumite inca din Antichitate ca fructe sanatoase, fiind bogate in pectine, vitamina C , potasiu si fibre. Afla ca nici frunzele de gutui nu sunt deloc de neglijat. Consumul de ceai din frunze de gutui poate fi un remediu naturist pentru diverse afectiuni.
Frunzele de gutui erau apreciate inca din cele mai vechi timpuri si folosite in medicina ayurvedica. In acele vremuri erau folosite pentru a preveni si trata numeroase boli.
Proprietatile curative ale frunzelor de gutui au fost remarcate chiar si de marele savant musulman Avicenna (Abu Ali al-Husayn ibn Abd Allah ibn Sina), denumit de arabi „al treilea Aristotel”. Acesta le folosea ca medicament pentru pacientii sai.
Cu un gust placut si o aroma parfumata, ceaiul din frunze de gutui poate fi folosit ca leac pentru diverse afectiuni si in zilele noastre. Frunzele de gutui contin substante vegetale care pot fi benefice pentru afectiunile cardiovasculare sau diabet.
Insa, acestea nu sunt singurele efecte pozitive pe care consumul de ceai din frunze de gutui le are asupra sanatatii.
Cum prepari ceai din frunze de gutui
Frunzele de gutui uscate se maruntesc si se depoziteaza in pungi de hartie. Foloseste-le pentru a prepara ceai sau decoct.
Pot fi excelente remedii naturiste pe care le ai la indemana pentru a combate anumite afectiuni.
Ceai din frunze de gutui
Pentru a prepara ceai din frunze de gutui pune o lingurita de frunze uscate si maruntite intr-o cana de apa clocotita. Acopera si lasa la infuzat 10-15 minute.
Strecoara ceaiul de frunze si lasa-l sa se raceasca pana la temperatura camerei. Poti sa bei pana la 3 cani de ceai din frunze de gutui pe zi.
Daca nu poti sa il bei neindulcit, adauga o lingurita de miere dupa ce s-a racit.
Decoct din frunze de gutui
Pentru a prepara decoct din frunze de gutui pune 4 lingurite de frunze uscate si maruntite in jumatate de litru de apa clocotita. Lasa infuzia la fiert pentru 20-30 de minute la foc mic sau pe baie de aburi.
Dupa acest timp, deoarece in timpul fierberii lichidul a scazut in volum, completeaza-l pana la capacitatea initiala cu apa clocotita.
Strecoara decoctul si lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei. Bea cate doua cesti de decoct de frunze de gutui pe zi, in caz de tulburari gastrointestinale, cum ar fi diareea.
La fel ca lsi in cazul ceaiului, adauga miere daca nu poti sa il bei neindulcit.