Noi probleme pentru Culiță Sterp la început de an. Câți ani de închisoare riscă să execute, de fapt, manelistul

Culiță Sterp se confruntă cu noi probleme chiar la început de an. Manelistul riscă o pedeapsă grea după accidentul rutier provocat anul trecut.

Pentru Culiță Sterp, anul 2022 a fost unul destul de tumultuos. Artistul s-a bucurat de progrese impresionante din punct de vedere profesional, însă spre final, problemele s-au abătut asupra sa.

Culiță Sterp, trimis în judecată de procurori după accidentul de anul trecut

În luna noiembrie, Culiță Sterp a provocat una accident rutier destul de grav în centrul Clujului. Iar asta este doar una dintre probleme.

Ulterior, s-a aflat că manelistul ar fi consumat droguri, dar și alcool, înainte de a se urca la volan, lucru care a complicat și mai mult situația.

Să nu uităm și că victima accidentului rutier a fost transportată la spital, având în vedere impactul destul de puternic. Acum însă, problemele se adâncesc după ultima decizie luată de procurori.

Potrivit ultimelor informații, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au decis să îl trimită în judecată pe Culiță Sterp.

Ce acuzații i se aduc manelistului? În primul rând, acesta este acuzat că a condus mașina sub influența alcoolului, dar și a altor substanțe, lucru care evident, reprezintă o încălcare clară al legii.

”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, prevede articolul 336 din Codul Penal.

Culiță Sterp riscă până la cinci ani de închisoare

La consumul de alcool se mai adaugă și consumul de droguri, având în vedere că ulterior, s-a aflat că manelistul a consumat și substanțe interzise în noaptea cu pricina.

Amintim faptul că după ce a provocat accidentul rutier, Culiță Sterp s-a și ascuns într-o toaletă publică, iar mai apoi a fost găsit de oamenii legii.

La aceste acuzații se mai adaugă și săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Având în vedere toate acuzațiile care i-au fost aduse artistului, dar și prevederile din Codul Penal, s-ar părea că în realitate, Culiță Sterp riscă să execute până la 5 ani de închisoare, odată ce întreg procesul va fi finalizat.

Menționăm faptul că până acum, Culiță Sterp a vorbit despre accidentul rutier o singură dată și a ținut să ceară scuze public pentru cele întâmplate în acea noaptea, inclusiv familiei victimei, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pe de altă parte, manelistul a fost aspru criticat de cea mai mare parte a internauților, având în vedere cele întâmplate.