Maria, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat, va fi înmormântată în rochie de mireasă. Autoritățile plătesc pentru tot

Maria Alexandru a avut parte de un sfârșit cutremurător în mâinile unui tânăr de 21 de ani, chiar atunci când mergea la colindat, pe 31 decembrie. Fata de 14 ani a fost ucisă cu sânge rece, iar acum va fi înmormântată în rochie de mireasă. Autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului vor acoperi cheltuielile.

Maria, fata ucisă când mergea la colindat în ultima zi din anul 2022, va fi înmormântată în rochie de mireasă. Adolescenta de 14 ani provine dintr-o familie fără posibilități și se afla în sistemul de protecție al statului, astfel că autoritățile sunt cele care se vor ocupa de cheltuieli.

Maria Alexandru, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat, înmormântată în rochie de mireasă

Mama Mariei le-ar fi spus deja reprezentanților DGASPC că nu își permite financiar să-și înmormânteze fiica, asfel că directorul instituției a hotărât să își asume această responsabilitate.

„Noi am discutat, dacă mama nu are posibilități financiare o vom înmormânta noi, așa procedăm de obicei”, a declarat Doina Nacu, directorul DGASPC, potrivit Antena 3.

Angajații DGASPC au în plan să cumpere inclusiv o rochie de mireasă în care adolescenta să fie înmormântată. Locul de veci al Mariei va fi la Trușești, pentru că frații ei își doresc să meargă la mormânt. În prezent, trupul ei se află încă la morgă.

Maria avea o relație apropiată cu șefa de centru, iar a declarat că fata nu avea iubit și nu ar fi pomenit niciodată de Cătălin Rățușcă, cel care a înjunghiat-o de 25 de ori pentru că i-ar fi refuzat avansurile.

Adolescenta provenea dintr-o familie cu cinci copii și toți erau în grija statului, cel mai mic fiind crescut de un asistent maternal profesionist. Mama ei este din municipiu și trăiește în concubinaj.

Acum, fratele mai mic al Mariei este traumatizat pe viață, fiind martor al crimei. Copilul va fi consiliat de psihologii DGASPC atât timp cât va avea nevoie.