Biserica Ortodoxă este în doliu! A murit luni, 7 noiembrie: A fost o figură proeminentă și mare a Bisericii

Biserica Ortodoxă este în doliu, după ce un mare Arhiepiscop s-a stins din viață. Nefericitul incident a avut loc în dimineața zilei de luni, 7 noiembrie 2022. Iată despre cine este vorba.

Preafericitul Părinte Arhiepiscop Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, a murit luni, 7 noiembrie 2022, la onorabila vârstă de 81 de ani. Acesta și-a pierdut viață după o îndelungată suferință cauzată de o boală gravă.

„Preafericitul Părinte Arhiepiscop al Ciprului Domnul Chrysostomos a adormit astăzi, 7 noiembrie, la ora 06:40. Preafericirea Sa a adormit liniștit după ce a înfruntat testul bolii sale cu curaj, răbdare și hotărâre creștină. Ceea ce am experimentat noi cei care i-am fost aproape în orele grele ale bolii lui a fost smerenia lui, bunătatea sufletului său și credința sa profundă, precum și grija pentru turma lui.

Preafericirea Sa a fost o figură proeminentă și mare a Bisericii din Cipru. El lasă în urmă o lucrare caracterizată prin prevedere, îndrăzneală, evidențierea și respectarea și refacerea tradiției istorice a Bisericii alături de schimbări inovatoare, căutând mereu armonia și unitatea Bisericii. Ceea ce ne va însoți și ne va urma mereu este onestitatea, bunătatea, bunătatea și zâmbetul lui”, a fost mesajul emoționant transmis de către Iosif Kasios, Dimitris Papamihail, Petros Agathanghelou și Mihalis Protopapas, potrivit Bisercii din Cipru.

El s-a născut la data de 10 aprilie 1941 şi este originar din Paphos, oraș situat în sudul Ciprului. Când a împlinit 12 ani a intrat ca frate începător în Mănăstirea Sfântul Neofit.