Ce face și cum arată Kassandra, fata adoptată de fostul fotbalist Iosif Rotariu. Tânăra are 17 ani

În 2009, fostul fotbalist Iosif Rotariu și soția sa, Dana, au schimbat destinul unei fetițe, pe nume Kassandra, care a avut o viață extrem de grea. Fata avea 4 ani când a fost adoptată de familia Rotariu, după ce bunica ei a bătut-o cu bestialitate, a ars-o cu acid sulfuric și cu țigara aprinsă pe corp. Până la vârsta de 15 ani, Kassandra a suferit 49 de intervenții medicale la nivelul picioarelor, ea fiind diagnosticată cu osteomielită, o boală gravă ce distruge sistemul osos, ce se caracterizează prin diverse infecții ce distrug țesutul articulațiilor.

Timpul a trecut, iar Kassandra a intrat la unul dintre liceele de top din Timișoara, la „Liceul Teoretic William Shakespare”, unde, în foarte scurt timp, datorită spiritului ei organizatoric și a atitudinii de lider, a fost numită șefa clasei.

Kassandrei îi place foarte mult la liceu. A intrat pe baza notei de la atestat (n.r. Cambridge), a luat zece, știe engleza foarte bine. Acum face două săptămâni online, apoi va merge la școală. Îi place româna, scrie chiar și poezii. Se înțelege foarte bine cu colegii și cu domnii profesori, s-a adaptat rapid.

A fost numită șefa clasei de către colegii ei pentru că are inițiative de organizare, se implică. Încă nu a luat note, dar îi place să învețe. Ne bucurăm că a intrat la acest liceu – a declarat Iosif Rotariu, acum doi ani, pentru Click!.

Acum, Kassandra are 17 ani, este în clasa a XI-a și are rezultate foarte bune la școală. Părinții adoptivi ai Kassandrei se pregătesc pentru o nouă operație de care este posibil să aibă nevoie adolescenta.

Kassandra este bine acum. Este la școală, merge în fiecare zi, ultima sa medie generală a fost de 9,64. Sunt tare mândru de ea. Acum așteptăm luna noiembrie, pentru că trebuie să meargă la un control în Franța și să vedem ce spun medicii, dacă o să îi pună proteza definitivă la piciorul stâng sau nu.

Totul în funcție de ce zic analizele. Asta pentru că piciorul trebuie să se oprească din creștere. Vedem la fața locului. Nici nu mai știu a câta operație este. Cred că a 50-a intervenție. Sincer, vreau să vă zic că am pierdut și numărul lor – a precizat Iosif Rotariu, pentru sursa amintită anterior.

La începutul anului, Kassandra a mărturisit în cadrul emisiunii “Exclusive VIP” că deși se simte bine, tot mai are nevoie de ajutor medical.

Sunt mai bine, am mai crescut. Mă țin bine pe picioare, dar încă mai am nevoie de ajutor. Am fost în Franța recent și a trebuit să mă verifice și să vadă cum e cu proteza mea. Au zis că momentan totul e ok. Le-am zis că am niște dureri foarte mari la proteză în ultimul timp și au spus că ei nu au ce să îmi facă momentan, ar trebui să încerc cu exerciții și dacă nu merge, să revin la ei.

Eu mă bucur cu toate operațiile pe care a trebuit să le fac pentru că mă gândesc că, într-un final, o să fiu cât de bine pot dacă îmi ies toate bine și mă ajută – a povestit Kassandra Rotariu în emisiunea Exclusiv Vip.

Iosif Rotariu și soția sa au doi copii biologici – Roberto (24 de ani) și Romina (29 de ani), iar pe lângă Kassandra au mai adoptat un băiat, pe nume Cristian, care acum are vârsta de 19 ani.