Doliu la nivel național! A mai murit o personalitate din România

În ultima vreme au plecat dintre noi personalități mari, artiști, actori, celebrități care au scris istorie și au lăsat în urmă o avere culturală. Aflăm acum că un alt român de excepție ne-a părăsit, informație confirmată de surse sigure.

A murit Eugen Simion
Cultura românească este în doliu, de când o personalitate de excepție ne-a părăsit. Celebrul academician Eugen Simion a murit astăzi, la venerabila vârstă de 89 de ani. Informația a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Elias din București, acolo unde academicianul Eugen Simion era internat de mai multe săptămâni. Acesta ajunsese de urgență cu probleme cronice.

„Era internat la Spitalul Elias. Imobilizat”, a declarat Ioan-Aurel Pop. Eugen Simion era critic și istoric literar, editor, eseist și profesor universitar. A fost membru titular al Academiei Române și președinte al acestui for cultural român din 1998 până în 2006.”, a declarat sursa.

Academicianul avea mai multe probleme de sănătate, cu care s-a ales de-a lungul anilor. Odată cu vârsta înaintată au început să apară si complicațiile tot mai multe. Astazi, însă, organismul lui a cedat și medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe marele cult al României.

Eugen Simion a avut o carieră de succes și mai multe funcții importante. Pe de o parte, era critic și istoric literar, editor, eseist și profesor universitar. De altfel, a fost și membru titular al Academiei Române și președinte al acestui for cultural român din 1998 până în 2006.

În 2006 și-a încheiat mandatul de președinte al Academiei Române și a fost apoi președintele Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române. A publicat peste 3.000 studii și articole în reviste de specialitate si a fost și coordonatorul Dicționarului general al literaturii române, vol. I-VII, 2004-2009, o lucrare complexă, dar care a primit o mulțime de critici.