Prognoza ANM pentru următoarele zile. Vremea ne surprinde din nou

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele zile. Se pare că vom avea parte de zile frumoase, cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. Săptămâna 17-23 octombrie debutează cu o vreme călduroasă în toate regiunile țării.

Prognoza ANM pentru următoarele zile
În cursul zilei de luni, 17 octombrie, vor fi maxime de până la 22 poate chiar 23 de grade prin sud-vestul țării. Temperaturile însă vor fi și mai ridicate pe 18 și 19 octombrie, acestea ajung la 25 de grade Celsius.

Meteorologii anunță că începând de joi, 20 octombrie, în țara noastră va pătrunde o masă de aer rece, iar temperaturile vor scădea simțitor, mai ales în jumătatea nordică.

În zona de sud se vor atinge valori de până la 16-17 grade cel mult și rămânem cu aceste valori termice până spre finalul acestei săptămâni.

Ziua de marți, 18 octombrie vine cu temperaturi mai ridicate în jumătatea nordică. Potrivit meteorologilor, vor fi 24 de grade la Suceava și 20 în Baia Mare, cam 18-19 grade la Cluj-Napoca și 20 de grade la Miercurea Ciuc.

În zona de est a Transilvaniei temperaturile vor fi neobișnuit de mari pentru această perioadă a anului, cu mențiunea că diminețile încep cu temperaturi negative și cu ceață destul de persistentă.

Cum va fi iarna anului 2022-2023
Potrivit Centrului European pentru Prognoze pe Termen Mediu și ale Serviciului Meteorologic al Regatului Unit, vom avea parte de o iarnă blândă în România, nu foarte diferită de cele din ultimii ani.

Se estimează că temperaturile iarna acesta vor depăși media, fiind mai ridicate decât în mod obișnuit. Vom avea un strat mic de zăpadă, în majoritatea zonelor țării, cu excepția zonei de sud-vest unde vor fi valori normale.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne așteptăm la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a spus George Gârbacea, cercetător științific, citat de Antena 3.

Primele ninsori au apărut deja în cele mai înalte zone din țară, la Bâlea Lac și pe Transalpina, care au fost închise pentru a fi posibilă intervenția drumarilor.