Cauza morții cântărețului Nosfe. Cum se pot evita astfel de probleme de sănătate

Un anunț șocant și trist în același timp a lovit puternic industria muzicală din România: Șatra Benz a anunțat că NOSFE a murit la doar 37 de ani! Atât colegii săi, cât și fanii sunt în stare de șoc din cauza celor întâmplate!

“La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 3:26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, soțul acesteia a căzut în imobilul de domiciliu, din Balotești, și nu mai reacționează.

Imediat, polițiștii orașului Otopeni s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea activităților din competență, unde au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani.

De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului respectiv.

S-a relaționat cu medicul legist, care s-a deplasat la fața locului, iar după examinarea medico legală externă, trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea necropsiei.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații

Criminale, în cauză fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, anunță surse judiciare.

Moartea lui NOSFE a venit ca un fulger în inimile fanilor și colegilor de breaslă ale artistului. Șatra Benz a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare, însă deși nu au menționat cauza decesului, au subliniat că se află într-o perioadă cât se poate de delicată.

”Cu regret și durere vă anunțăm ceva ce nu ne-am fi dorit să vă anunțăm niciodată. Fratele nostru NOSFE a plecat dintre noi azi noapte. Ne aflăm într-o situație delicată și procesăm cu greu pierderea.

Orice gând bun și orice susținere morală ajută enorm. Momentan e tot ce putem comunica. Te iubim frate! Somn senin și trecere lină!”, este mesajul postat de trupă, pe rețelele de socializare.

Cei de la cancan.ro au aflat cauza morții cântărețului. Sursele tabloidului susțin că NOSFE a suferit un infarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cu doar câteva ore înainte să moară, NOSFE ar fi susținut alături de Șatra Benz un concert la Romaero, în cadrul evenimentului Trap Attack. Iar cu aproximativ 48 de ore înainte de anunțul trist, NOSFE, pe numele lui real Darius Crețan, a lansat melodia și videoclipul „N-am de dat”, alături de Guess Who, Aura și Prny.

Un infarct miocardic acut poate fi produs de:

Boli, precum cardiopatia ischemica, sifilisul, inclusiv autoimune, precum artrita reumatoida si lupus
Anomalii congenitale, precum anevrismul de artera coronara
Tulburari de oxigenare la nivel coronar, precum cardiomiopatia hipertrofica obstructiva, hipotensiunea arteriala, insuficienta aortica
Embolii in arterele coronare
Diverse traumatisme ale arterelor coronare, de exemplu, in timpul unor interventii chirurgicale
Potrivit specialistilor, inainte de menopauza, femeile sunt de patru ori mai putin predispuse la infarct miocardic decat barbatii. Dupa menopauza, riscurile sunt similare pentru ambele sexe.

Daca vorbim despre un tablou clinic infarct miocardic acut, acesta poate include simptome tipice, dar nu este obligatoriu. Printre cele mai comune simptome se numara:

O durere ascutita si persistenta in piept – mai mult de 20-30 de minute -, care poate sa iradieze in bratul stang, spate si maxilar
Stare de lesin
Dificultati de respiratie
Greata
Ameteli
In cazul femeilor, durerile pot fi localizate la nivelul stomacului ori abdomenului, acesta fiind un simptom mai rar intalnit la barbati. De asemenea, un simptom mai comun in randul femeilor este durerea ascutita brusca, scurta, simtita in gat, brat sau spate.

Pe de alta parte, multe cazuri de infarct miocardic sunt lipsite de simptome. Este un fapt cunoscut popular ca infarct dus pe picioare. Se intampla ca un infarct miocardic sa fie descoperit ulterior, in timpul investigarii unor complicatii ale acestuia.

In unele cazuri, infarctul se poate produce pe fondul unui efort fizic excesiv, stres emotional puternic, dar si in timpul unor interventii chirurgicale pe cord.

PREVENIREA INFARCTULUI MIOCARDIC
dieta infarct miocardic
Este recomandata prevenirea maladiilor cardiovasculare si implicit a infarctului miocardic, mai ales in conditiile in care acest tip de tulburari sunt mostenite genetic. Un stil de viata sanatos, cu excluderea factorilor de risc, si controale medicale regulate se numara printre masurile de preventie.

Fumatul excesiv si stresul se numara printre cei mai importanti factori de risc, dar si excesul de colesterol si trigliceride, precum si diabetul.

METODE NATURISTE COMPLEMENTARE UTILE

Exista o serie de suplimente alimentare care pot fi administrate pacientilor care au suferit un infarct miocardic, dar si cu rol preventiv. Printre acestea se numara:

Omega-3 – ar avea un efect benefic asupra sanatatii cardiovasculare, reducand riscul de infarct miocardic si de recidiva
Usturoiul – protejeaza inima de infarct miocardic prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride
Vitamina D – protejeaza organismul de bolile cardiovasculare, inclusiv de infarct miocardic
Coenzima Q10 – sustine sanatatea sistemului cardiovascular
Ginseng – efectul sau antioxidant ar putea fi benefic pacientilor cu maladii cardiace.
Infarctul miocardic este o urgenta medicala si este esential sa se intervina cat mai rapid dupa producerea lui. Este, de asemenea, important sa se respecte recomandarile medicului in perioada de spitalizare si ulterior, de la tratament la stilul de viata. Totodata, este importanta preventia, care include un stil de viata sanatos, cu o alimentatie echilibrata, multa miscare si renuntarea la vicii precum fumatul.