Bani direct pe card pentru români! Când poți beneficia de suma respectivă

În ultimul an, România a fost martora unor scumpiri radicale pe toate planurile. De la facturi dublate, până la alimente cu prețuri exorbitante, toate acestea au provocat multe probleme oamenilor. Astfel, autoritățile au decis să vină cu un sprijin pentru cei cu situații materiale precare, iar banii intră direct pe card.

A treia tranșă de vouchere sociale
Scumpirile din ultima vreme au pus pe jar întreaga țară. Este tot mai greu pentru români să suporte cheltuielile și să facă față prețurilor, mai ales celor din magazine, care parcă au explodat de ceva timp. Astfel, statul a decis să vină în ajutor pentru cei cu situații financiare problematice, oferind vouchere sociale.

Amintim că românii aflați în situații defavorizate, mamele singure, pensionarii cu venituri mici, primesc 250 de lei o dată la două luni pentru cumpărături. Cei eligibili se pregătesc acum pentru a treia tranșă și ar fi bine să știe când vor primi banii.

Între datele de 17 octombrie și 21 octombrie are loc actualizarea listelor de beneficiari de către Ministerul Muncii și verificarea de către ANAF. Tot în aceeași perioadă, Compania Națională Poșta Română prelucrează datele celor care fac parte din acest program. În cele din urmă, banii urmează să fie virați pe carduri între datele 24 octombrie 2022 și 31 octombrie 2022.

Valabilitatea banilor de pe card
Este bine de știut faptul că banii de pe card sunt valabile o perioadă clară de timp și ar fi bine să îi cheltuim în timp util. Mai exact, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când au fost virați pe card. Mai apoi, dacă nu sunt cheltuiți complet, suna rămasă va fi indisponibilă.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Există și persoane care nu se pot bucura de banii care li se cuvin din diverse cauze. Unele dintre ele fie nu au fost acasă când Poșta a livrat cardurile și nu au intrat în posesia lor, fie acestea le-au fost blocate din cauza cumpărăturilor nepotrivite, precum țigări și alcool. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate sau orice este necesar pentru casă poate fi achiziționat cu voucherele.