Lidia Fecioru sfătuiește: ce plante aducătoare de noroc și bogăție să avem în casă

Plantele au puterea de a curăța energiile negative și de a aduce noroc și prosperitate. Cunoscutul bioenergoterapeut, Lidia Fecioru, a dezvăluit care sunt plantele pe care fiecare familie trebuie să le aibă în casă.

În plus, unele plante purifică aerul și îmbunătățesc locuința cu oxigen.

În tradiția Feng shui se ține foarte mare cont de plantele sau florile aduse în casă. Conform acestui concept, există o mare șansă ca viața unui om să se schimbe, încetul cu încetul, doar prin amenajarea corespunzătoare a spațiului în care petrece cel mai mult timp.

Plante aducătoare de bogăție
Pachira Aquatica

Planta mai poartă denumirea de Castan Malabar și este un copăcel veșnic verde care poate atinge înălțimea de 20 de metri. Pachira Aquatica este originară din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. În plus, Pachira Aquatica este des folosită ca plantă ornamentală.

Crassula

Planta mai este cunoscută și sub denumirea de Arbore de Jad și se știe că este aducătoare de bani și noroc, datorită formei frunzei sale care se aseamănă cu o monedă. Această plantă este des regăsită în aranjamentele Feng shui și poartă numele popular de arborele banilor.

Crassula este originară din America Latină unde are o veche tradiție ca o plantă purificatoare și aducătoare de bani. Este important de reținut că planta Crassula nu trebuie să trăiască în dormitor sau în baie, ci în sufragerii sau în birou.

Bambusul

Una dintre speciile de bambus poartă denumirea populară de bambusul norocos. Acesta este originar din Camerun și trebuie să stea într-un loc în care razele soarelui nu-l vizează direct.

O legendă legată de această plantă spune că o persoană care primește în dar un bambus norocos va avea prosperitatea și norocul în casă.

Sansevieria

O altă plantă purificatoare, Sansevieria este specială pentru că are abilitatea de a absorbi praful și gazele toxice din cameră, crescând oxigenul din casă. Denumită popular planta șarpe, Sansevieria este, de asemenea, o altă plantă des întâlnită în aranjamentele Feng shui.

Ce plante aduc norocul în casă
Lămâiul

Un simbol al prieteniei și purificării, lămâiul este o plantă despre care se spune că aduce lumină și fericire într-o casă.

Orhideele

Aceste flori superbe sunt cunoscute pentru faptul că aduc norocul în dragoste în case, întărind sufletul, dar și prieteniile. Legenda din Grecia Antică spunea că orhideele se dăruiau persoanelor care își doreau copii, fiind un simbol al fertilității și virilității.

Busuiocul

Busuiocul este o plantă pe care fiecare familie trebuie să o aibă în casă, fiind responsabil pentru dragoste, succes și pasiune. Conform legendei populare, dacă folosești busuioc crescut de tine pentru un preparat culinar, persoana care mănâncă din acest preparat se poate îndrăgosti pe loc.