Când și unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel. Iată toate detaliile funeraliilor

S-a aflat când și unde va fi înmormântat maestrul Alexandru Arșinel, decedat la vârsta de 83 de ani. Familia marelui actor a stabilit toate datele funeraliilor de înmormântare care vor avea loc duminică, 2 octombrie. Implicat în organizarea înmormântării este și actorul Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă, Constantin Tănase și bunul prieten al lui Alexandru Arșinel.

Când și unde va fi înmormântat maestrul Arșinel
Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, 2 octombrie, la orele 12.00, în cimitirul Bellu, în cavoul pe care îl are pregătit încă din anul 2014. Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus vineri, 30 septembrie, în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase, acolo unde va rămâne până sâmbătă după-amiază, pentru ca toți cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu maestrului, să o poată face.

Începând de sâmbătă seara și până în ziua înmormântării, sicriul cu rămășițele lumești ale marelui actor se va afla la Capela Bellu.

„Tata va ajunge astăzi (n.r.: 30 septembrie 2022) la ora 14 la teatru, la Tănase. Va sta până mâine la prânz. Mâine va fi depus la Capela Bellu, iar înmormântarea va avea loc duminică, la ora 12, la Cimitirul Bellu”, a declarat Bogdan Arșinel, unul dintre fiii actorului, pentru FANATIK.

Vasile Muraru se ocupă împreună cu familia actorului, de înmormântare
Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase și prieten al lui Alexandru Arșinel se va ocupa de înmormântarea actorului. El a fost anunțat de către unul dintre fii actorului, cum că acesta a plecat dintre noi.

Ce să vă spun… Am un gol în suflet. A însemnat enorm pentru tagma actoricească. Felul în care se implica în toate… A fost un om foarte responsabil… și ca director de teatru și ca actor, dar și ca om!. Eu mă voi ocupa de înmormantare, a declarat Vasile Muraru pentru Cancan.ro.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață pe patul de spital. Actorul avea mai multe probleme de sănătate și fusese operat de două ori la inimă. A fost unul dintre cei mai mari actori români de comedie, care a contribuit la teatrul de revistă, televiziune și film.

Maestrul Arșinel a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, București (1962) și a fost director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din Capitală. A fost protagonist al sute de spectacole de teatru, de divertisment și musicaluri și a lansat o serie de albume muzicale: „Evergreen”, „Cântece de Crăciun”, „Ce faci astă seară tu?”, „Olé”, „Parfum de romanță”, „La mulți ani viață!” și multe altele.

Alexandru Arșinel a fost ales Cetățean de Onoare al Municipiului Suceava și al orașului natal, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă din 2014 numele.