Calendar ortodox 30 septembrie 2022. Rugăciune puternică la final de lună

Luna Septembrie se încheie cu o sărbătoare mare pentru toți credincioșii. Este o zi mare, de rugăciune, în care este sărbătorit un sfânt importante pentru noi. Vezi ce eveniment are loc joi și află cea mai puternică rugăciune de final de lună.

Sfântul zilei de 30 Septembrie
În fiecare zi a anului are loc o sărbătoare sfântă și la fel și pe 30 Septembrie. Anual, este pomenit de Biserica Ortodoxă Sfantul Grigorie Luminatorul, Apostolul Armeniei. Tot în această zi se face și pomenirea: Sfintelor Mucenite Ripsimia, Gaiani si alte treizeci si doua cuvioase mucenite femei si fecioare; Sfintilor celor saptezeci de mucenici, carora li s-au taiat capetele impreuna cu Sfanta Ripsimia; Sfantului Mucenic Stratonic; Sfantului Mucenic Mardonie.

Sfântul Grigorie a fost născut în familie de nobili și a fost înconjurat de credință și iubire de Dumnezeu. Și-a dorit să își crească și copiii în aceeași manieră și așa a și făcut. A distrus templele de păgâni și chiar și pe conducătorul de atunci și întreaga lui familie a reușit să îi aducă pe calea cea bună și să îi convertească la creștinism.

Spre sfârşitul vieţii, Sfântul Grigorie Luminătorul se retrage pentru a duce o viaţă solitară într-o peşteră din Manyea, în provincia Ţăran. Deși moare în sălbăticie, nişte păstori îi găsesc trupul şi, neştiind cine era, i-au ridicat deasupra lui o movilă de pietre.

Rugăciune puternică
Iată aici cea mai puternică rugăciune, despre care se spune că este bine să o rostim la final de lună. Când se termină o etapă, este bine să mulțumim pentru tot ce am obținut, pentru fiecare reușită și să ne rugăm să ne meargă la fel de bine în continuare.

Rostește-o în momentele de liniște, în care vei reflecta la tot ceea ce ai realizat în ultima lună. Roagă-te ca următoarea perioadă să fie la fel de bună și să vină cu și mai multe împliniri.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea, Care ai ne­­măsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oa­meni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mul­țu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slă­vesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemăsu­ratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Ta­tălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.