A murit Alexandru Arșinel. Marele actor a urcat la ceruri lângă Stela Popescu

Este vestea tristă a zilei. A murit marele actor Alexandru Arșinel. Era internat într-un spital din Capitală. Maestrul s-a stins după o lungă perioadă în care a stat mai mult în spital. La finele anului trecut, Arșinel a fost operat la inimă și lucrurile păreau că se îndreaptă pentru el. Din nefericire pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit, totul a luat o turnură tragică.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață
Marele actor în vârstă de 83 de ani se afla internat la spital. În decembrie anul trecut, maestrul a fost operat la inimă după ce a făcut infarct. Atunci medicii i-au implantat un stent. De atunci, Alexandru Arșinel a stat mai mult în spital. Avea probleme cu respirația și se deplasa din ce în ce mai greu.

Maestrul și soția lui au fost internați în 2021 după ce s-au infectat cu coronavirus, deși ambii erau imunizați cu Pfizer. Prima doză le-a fost administrată în ianuarie, iar a doua la începutul lunii februarie.

Directorul Teatrului de revistă Constantin se confrunta și cu alte probleme de sănătate. Alexandru Arșinel făcuse, în 2013, un transplant de rinichi la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Vestea morții sale a picat ca un trăsnet pentru toți cei care l-au cunoscut, l-au îndrăgit și i-au fost alături în cariera sa impresionantă.

Cine a fost Alexandru Arșinel
Născut în Dolhasca, Baia, azi Suceava, Alexandru Arșinel a fost un actor român de comedie, cu contribuții deosebite la teatrul de revistă, televiziune și film. În ultimii ani din viață a fost directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București.

Alexandru Arșinel a avut o bogată activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă precum și cea managerială a luat numeroase premii, medalii și ordine. A urcat de patru ori pe podium la categoria Cel mai bun actor, la Gala Zece pentru România.

A fost ales Cetățean de Onoare al orașului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă din 2014, numele.

Alexandru Arșinel și Stela Popescu – o pereche fără pereche

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format un cuplu de succes al scenei românești timp de 40 de ani. Stela Popescu s-a stins din viață pe data de 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Au fost doi dintre cei mai iubiți actori de teatru și film din România.

Când a murit Stela Popescu, Alexandru Arșinel a spus că odată cu dispariția ei s-a dus și o parte din el.