Ora de iarnă 2022. Când se schimbă ora și dăm ceasurile înapoi. Efectele pe care le are fenomenul asupra organismului

Ora de iarnă 2022.Când se schimbă ora și dăm ceasurile înapoi. Efectele pe care le are fenomenul asupra organismului. Iată când se schimbă ora și ce efecte are trecerea la ora de iarnă asupra organismului!

Când trecem la ora de iarnă în 2022
Ora de iarnă 2022. Trecerea la ora de iarnă se face pe 30 octombrie, duminică, atunci când ora 4:00 devine ora 3:00. Odată cu trecerea la ora de iarnă, noaptea va deveni mai lungă și vom dormi mai mult.

Maii exact, ziua de 30 octombrie 2022 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

În mod normal, trecerea la ora de iarnă are loc după echinocțiul de toamnă, atunci când so arele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă va avea loc pe data de 22 septembrie.

De asemenea, ora se schimbă de două ori pe an, o dată în martie, când se trece la ora de vară și o dată în octombrie, când se face trecerea la cea de iarnă.

Ce efecte are trecerea la ora de iarnă asupra organismului
Conform specialiștilor, o persoană normală are nevoie de una sau două săptămâni din momentul trecerii la ora de iarnă pentru a se obișnui cu noul fus orar.

De asemenea, printre efectele negative pe care le are schimbarea orei asupra corpului uman se numără oboseala, nervozitatea, starea de slăbiciune. Persoanele cele mai vizate de aceste simptome sunt bătrânii și copiii.

Specialiștii precizează că pentru a face trecerea la ora de iarnă mai ușoară pentru organism, trebuie să renunțăm la băuturile pe bază de cofeină, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante. Acestea îți accelerează funcționarea sistemului cardiovascular și îți afectează somnul, cu riscul de insomnii.

De precizat este că nu toți oamenii resimt efectele trecerii la ora de iarnă. Unii par afectați de-a lungul timpului, iar medicii spun că cele mai afectate categorii sunt bătrânii și copiii. scrie wowbiz