Președintele Iohannis a declarat că nu va exista o criză alimentară în România, însă prețurile alimentelor vor crește în continuare

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți, la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, că nu crede că România va trece printr-o criză alimentară și nici nu se vor raționaliza alimentele.

“Criza alimentară va lovi prima dată statele mai sărace”
Totuși, președintele a anunțat că prețurile alimentelor vor crește în continuare, sugerând guvernanților să se străduiască foarte mult să țină prețurile sub control, la un nivel pe care românii să și-l permită.

Preşedintele a condus delegaţia României care a participat, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul de nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară şi nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea, este posibil, din păcate, o creştere la preţurile unor alimente, dar trebuie să fim foarte conştienţi că această criză alimentară va lovi prima dată statele mai sărace şi, de acolo, criza poate să aibă repercusiuni foarte grave şi pentru noi”, a declarat președintele Klaus Iohannis, conform agro-tv.ro.

Salariile și pensiile se vor majora
În plus, președintele a susținut că se vor majora pensiile și salariile pentru a compensa creșterea prețurilor alimentelor.

“Faptul că ne implicăm pentru a preveni o criză alimentară este un semn de solidaritate cu lumea care încă nu-şi permite de toate, este un semn de solidaritate cu cei care încearcă să prevină o nouă criză globală, însă pentru români nu trebuie să apară aşa semne de întrebare.

Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite”, a completat președintele, conform sursei citate.

Vizita şefului statului în Statele Unite ale Americii include şi o deplasare la San Francisco (California), joi şi vineri.