Prima imagine cu piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a. Cine va putea vizita capela

Casa Regală a Marii Britanii a publicat prima imagine cu noua piatră funerară de la mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Suverana în vârstă de 96 de ani a fost înmormântată lângă soțul ei, Prințul Philip care a decedat în 2020, și părinții ei, regele George VI (1895-1952) şi regina mamă Elisabeta (1900-2002).

Prima imagine cu piatra funerară a Reginei Elisabeta a II-a
Printr-un mesaj transmis pe contul de Twitter, Familia Regală Britanică anunță că o piatră funerară a fost plasată în Capela Memorială Regele George VI, ca urmare a înmormântării Majestăţii Sale Regina Elisabeta. Capela Memorială Regele George VI se află în interiorul Capelei St. George, Windsor.

Pe piatra din marmură neagră belgiană sunt trecute regina Elisabeta a II-a (1926-2022), prinţul consort Philip (1921-2021), dar şi părinţii reginei Elisabeta a II-a, regele George VI (1895-1952) şi regina mamă Elisabeta (1900-2002).
Pe piatra veche funerară erau trecute numele părinților Reginei Elisabeta a II-a. Prințul Philip, duce de Edinburgh, care a decedat în 2021, a fost înhumat în alt loc, iar la înmormântarea soției sale, Regina, a fost mutat alături de aceasta și părinții ei.

Cine poate vizita capela de la Windsor, unde este înmormântată Regina
Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, luni, alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George VI de la Castelul Windsor.

Pentru cei care vor să viziteze locul unde își duc somnul de veci Regina Elisabeta a II-a, părinții ei și soțul acesteia, capela va fi deschisă publicului începând de joi, cu excepţia zilelor de duminică.

Pot merge cei care au cumpărat bilete pentru a vizita Castelul Windsor. Un bilet costă 28.50 lire sterline în zilele de sâmbătă şi 26.50 lire sterline în celelalte zile ale săptămânii.