Tragedie în Polonia. Un parașutist român a murit într-un accident cumplit

Un parașutist român a murit în timpul unui exercițiu de antrenament în Polonia. A fost un accident cumplit pentru că parașuta românului s-a încurcat de o alta. Din păcate, echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut să facă ceva pentru a-l salva pe parașutist.

Șeful Aerodromului din Iași a murit în Polonia
Parașutistul care a decedat în mod cumplit, în timpul unui exercițiu pe care îl efectua în Polonia, era șeful Aerodromului din Iași. Sorin Constantin avea 49 de ani și peste 4000 de salturi. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, se pare că în timpul exercițiului, parașuta românului s-a încurcat de parașuta altui săritor, un polonez, care a ajuns în stare gravă la spital. Din nefericire, românul a decedat.

În total s-au antrenat 16 săritori, dintre care 9 au sărit din avion înainte de accident. Patru dintre ei au creat în aer o formațiune, însă doar doi au aterizat în siguranță.

Toți cei care au aflat vestea că Sorin Constantin nu mai este au rămas înmărmuriți. Era un om de excepție, un profesionist desăvârșit, cu peste 4000 de salturi, comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism și coordonatorul Lotului Național de Parașutism.

Sorin Constantin se antrena pentru a stabili un record european
„Sorin Constantin E. s-a stins din viață într-un tragic accident de parasutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european. Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificarile și o experiență de peste 4000 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism – lucru relativ pe cupolă, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur. Dumnezeu sa il ierte si să îl odihnească în pace!”, se arată pe pagina de Facebook “Parașutiștii la ei acasã.SKYDIVE”.

Dumnezeu să-l odihnească!