Calendar ortodox 24 septembrie 2022. Rostește cea mai puternică rugăciune în această zi mare

Calendar ortodox 24 Septembrie 2022. Sărbătoare mare la data de 24 septembrie pentru toți credincioșii. Află ce sfânt este sărbătorit și ce tradiții se respectă astăzi. Nu uita de cea mai puternică rugăciune, care face minuni pentru oricine.

Sărbătoare mare la 24 Septembrie
În Calendarul Creştin ortodox sunt pomeniţi pe data de 24 septembrie, în fiecare an, Sfânta Tecla şi Sfântul Siluan Athonitul. Se pare că Sfânta Muceniță Tecla este prima femeie martiră pentru Hristos, care nu a vrut să renunțe la iubirea pentru Dumnezeu.

Aceasta s-a căsătorit de tânără, dar doar de gura părinților ei. Ea a vrut să fie singură și să își dedice toată viața lui Dumnezeu. Sfânta Muceniță Tecla a ales să se convertească la creștinism și să ducă în continuare, o viață de feciorie, datorită faptului că a ascultat timp de trei zile și trei nopți cuvântările Sfântului Apostol Pavel.

Mama sa nu a fost de acord cu ea și a încercat să o facă să se răzgândească. A început să o pedepsească prin bătaie, tortură și înfometare, dar ea tot nu a renunțat la credința ei. Atunci, mama ei a dus-o la judecător și a cerut ca fiica sa să ardă în foc, mărturisind că nu este copilul ei, ci o „ramură uscată și blestemată odraslă “.

Sfânta pe care nimeni nu o putea învinge
Sfânta nu a pățit nimic nici după ce a fost aruncată în flăcări. Acesta a fost motivul pentru care a fost aruncată la fiare, însă fără niciun rezultat.

În această zi trebuie să fim cât mai buni cu cei din jur, să fim calmi şi răbdători! Să ne rugăm la mare sfântă pentru sănătate, pentru înțelegere în familie și liniște sufletească. Rostește următoarea rugăciune dacă ai nevoie de ajutor și ai probleme mari.

Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfântă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neîndoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână, ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.