Mihai Neșu, fără resentimente despre accident. Fostul fotbalist consideră că e cel mai bun lucru care i s-a întâmplat

Recent, Mihai Neșu a vorbit fără resentimente despre accident și despre fotbalistul care l-a lăsat pe viață într-un scaun cu rotile. Totodată, fostul fundaș al Stelei a păstrat o relație foarte strânsă cu clubul la care a cunoscut celebritatea. Mai mult, Mihai Neșu apreciază ajutorul financiar pe care îl primește din partea celor de la FCSB.

Mihai Neșu a fost un jucător important al echipei Steaua București (n.r. – actuala FCSB), însă cariera lui fotbalistică s-a încheiat brusc, în 2011. Acesta s-a accidentat teribil la unul dintre antrenamentele formației olandeze, FC Utrecht. Atunci, în urma ciocnirii cu Alje Schut, Mihăiță Neșu s-a ales cu ruptură de vertebră cervicală, rămânând paralizat.

Mihai Neșu, fără resentimente despre accident
Poreclit „Bichonul”, fostul fotbalist nu are pic de resentimente pentru fostul lui coleg, care l-a accidentat. Mihai Neșu îl privește cu empatie pe Alje Schut și speră ca amintirile să nu îl bântuie. Ultima dată a vorbit cu acesta în urmă cu câțiva ani, pe când era șeful scouterilor de la FC Utrecht. Mai mult, speră să nu se învinovățească pentru ceea ce s-a întâmplat atunci. Una peste alta, Mihai Neșu reușește în prezent să vadă partea plină a paharului și consideră că ceea ce i s-a întâmplat este cel mai bun lucru din viața sa.

„Cred că el (n.r. – Alje Schut) nu știe ce bine mi-a făcut întâmplarea asta. Nu el, propriu-zis, că el n-a avut nicio vină, ci întâmplarea asta. În contabilitatea vieții mele, ce s-a întâmplat e un plus, chiar dacă la prima vedere pare ceva rău și greu de dus. Dar eu sunt convins că la sfârșitul vieții, când vom trage linie, cred că o să fie cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. A avut o turnură foarte drastică asupra vieții mele, m-a ajutat să am o viață bună acum. Știu că lui i-a fost foarte greu atunci, după accident, dar acum sper să să fi trecut peste asta, are și el o familie frumoasă. Eu niciun gând n-am avut atunci, după accident, să învinovățesc pe cineva pentru ce mi s-a întâmplat”, povestește Mihai Neșu.

Inima lui Mihai Neșu este „roș-albastră”
În prezent, Mihai Neșu este implicat în proiecte caritabile iar un important ajutor financiar vine din partea foștilor colegi și a clubului la care a cunoscut celebritatea. „Bichonul” a povestit cum conducerea FCSB-ului îi oferă un procentaj din impozitul pe salariu, dar a fost profund impresionat de momentul în care echipa evolua cu „Mihai Neșu Foundation” pe piept.

„N-am cum să nu mă duc. Am un respect și o dragoste foarte, foarte mare față de acești oameni. Cu bucurie mă întâlnesc cu ei, ne vedem și mai povestim, ne dăm și mesaje. În 2012, când a fost Reghecampf antrenor, au jucat cu «Mihai Neșu Foundation» pe piept, a fost o altă dovadă a dragostei lor, a lui MM și a celor care au luat decizia asta față de mine.

În plus, de 4-5 ani, toată echipa și toți angajații clubului ne direcționează acei 3,5% din impozitul pe salariu. Sunt foarte mulți bani fiindcă ei au salarii mari și atunci din acei 3,5% se adună ceva bani”, a spus Mihai Neșu.