Klaus Iohannis îi cere lui Putin să își retragă toți soldații din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, aflat în SUA la Adunarea Generală a ONU, a reacționat după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială din Rusia.

„România condamnă ferm anunțul președintelui Putin” privind noii pași ai Rusiei în escaladarea războiului împotriva Ucrainei, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

În mesajul său, șeful statului român solicită din nou Rusiei să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă toate forțele armate de pe teritoriul țării vecine.

Vladimir Putin a amenințat cu folosirea armelor nucleare în Ucraina

Preşedintele rus a anunţat miercuri o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a conflictului în Ucraina, în timp ce războiul a ajuns în a şaptea lună, iar Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a precizat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina.

Vladimir Putin a amenințat că Rusia va folosit toate armele disponibile, inclusiv arsenalul nuclear, dacă teritoriul ei va fi amenințat de forțe armate străine.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu „crede” în folosirea de către Moscova a armelor nucleare în războiul din Ucraina, potrivit unei declarații acordate miercuri pentru Bild TV.