Ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta după moartea acesteia. Suverana era o mare iubitoare de animale

Multă lume se întreabă ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta a II-a după moartea acesteia, ținând cont că aceasta era o mare iubitoare de animale. Pe lângă pasiunea pe care o avea pentru cai, este binecunoscut faptul că Suverana avea doi căței Corgi, la care a ținut foarte mult. În ziua în care Regina Elisabeta a fost înmormântată, cele două patrupede au luat și ele parte la procesiune.

Regina Elisabeta a fost condusă pe ultimul drum luni, 19 septembrie. La procesiune au fost prezenți membrii Familie Regale. Însă, în timp ce cortegiu se îndrepta spre Castelul Windsor, a avut loc un moment foarte emoționant, în care au fost implicate cele două patrupede ale Reginei.

Ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta

Ziua de luni, 19 septembrie, a fost una neagră pe tot teritoriul Marii Britanii, nu doar pentru oameni, ci și pentru animale. Cei doi câini din rasa Corgi, Muick și Sandy, pe care Regina i-a iubit foarte mult, au luat și ei parte le procesiune, atunci când aceasta a ajuns în fața Castelului Windsor.

Patrupedele au fost scoase în fața palatului de către o pereche de gărzi îmbrăcate în frac roșu, unde au așteptat cuminți până ce sicriul a ajuns în dreptul lor. În momentul în care a văzut trupul neînsuflețit al Reginei, unul dintre cățeluși s-a pus cu botul pe labe, dovadă a faptului că este trist pentru că iubita sa stăpână nu mai este printre ei.

După decesul Suveranei, cei doi patrupezi au ajuns în posesia ducelui de York, Prințul Andrew, cel de-al doilea fiu al Reginei, care urmează să îi îngrijească în memoria Majestății Sale. Pe parcursul vieții sale, Regina Elisabeta a II-a a iubit mult această rasă de câini, de aceea a și avut peste 30 de exemplare de acest fel.

Totul a început când părinții Suveranei i-au dăruit un câine rasa corgi atunci când Elisabeta a II-a a împlinit 18 ani. Regina l-a numit Susan pe cățeluș și l-a iubit pentru o lungă perioadă de timp. Totuși, cele două patrupede nu au fost singurele animale care au participat la înmormântarea Suveranei. La procesiune a luat parte și Emma, poneiul Reginei, care a fost așezată pe iarbă, într-un spațiu format între florile pe care oamenii le-au lăsat pe Long Walk.

Suveranei îi plăceau foarte mult caii

Pasiunile Reginei Elisabeta a II-a au fost la fel de statornice și longevive precum domnia sa. Iar una dintre ele este iubirea pentru cai, pe care a cultivat-o în copilărie, a crescut cu fiecare an și s-a stins doar odată cu dispariția ei. Și nu a fost doar un hobby de vacanță. S-a tradus în zeci de curse câștigate de caii Reginei. Dar pentru Elisabeta, cifrele au fost mai puțin importante – a contat cel mai mult legătura specială cu aceste animale nobile.

Atunci când Estimate a câștigat în 2013 Cupa de Aur de la Ascot, bucuria Reginei Elisabeta a II-a a fost imensă. Era prima oară în 207 ani când un monarh domnitor deținea calul câștigător. Pasiunea pentru aceste animale nobile începuse, însă, cu mult timp în urmă. Elisabeta avea patru ani când a învățat să călărească pe un cal de talie mică pe care l-a botezat Peggy, un cadou de la bunicul său. Începută ca un mers la pas, relația Elisabetei cu caii pursânge a trecut la trap și apoi la galop. A fost o pasiune insuflată de tatăl său, care o lua cu el la antrenamentele de la Wiltshire.