Lacrimi regale. Cele mai înduioșătoare imagini de la funeraliile Reginei. Fiul, nora și strănepoții, copleșiți de emoție și de solemnitatea momentului

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-au încheiat luni, după o demonstrație istorică de eleganță, decență și solemnitate, la care a asistat toată planeta. Regina a fost înmormântată alături de soţul ei, Prinţul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor. Membrii familiei regale au oferit, pe parcursul funeraliilor, imagini înduioșătoare și, deși se știe că nu au voie să-și expună emoțiile în public, lacrimile nu au ținut cont de protocol.

Luni, 19 septembrie, va rămâne o zi istorică. Regina Angliei, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a fost înmormântată în capela din Castelul Windsor. Suverana își doarme somnul de veci alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, Regina Mamă, sora ei, Margaret, şi soţul ei, Prinţul Philip. Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: „Elizabeth II 1926-2022”, scrie News.ro. Familia Regală va mai ţine doliu încă o săptămână, până la 26 septembrie.

Lacrimile inocente ale Prințesei Charlotte. Emoția Prințului George
Pe parcursul procesiunilor de luni, membrii familiei regale au oferit imagini pline de emoție, au afișat ținute de doliu înțesate de simboluri, toate un omagiu adus Reginei lor. Memorabile vor rămâne fotografiile cu Prințesa Charlotte (7 ani), care a izbucnit în lacrimi, la funeraliile străbunicii sale. Gestul, de o inocență înduioșătoare, transmite un singur lucru: Marea Britanie și-a pierdut regina, Charlotte și-a pierdut străbunica. La funeralii, micuța a purtat un pardesiu plisat și o pălărie cu panglică neagră, fiind o copie în miniatură a distinsei sale mame. În ținuta de doliu a atras însă atenția o mică broșă din diamante, în formă de potcoavă. Nu putea fi un omagiu mai duios pentru străbunica ei, regina Angliei, care adora caii. De altfel, scriu jurnaliștii de la hellomagazine.com, broșa i-a fost dăruită lui Charlotte chiar de către regină.

Și fratele cel mare al Prințesei Charlotte, Prințul George (9 ani), a fost copleșit în timpul slujbei și consolat discret de mama lui, Prințesa de Wales. George a fost fotografiat ștergându-și ochii cu dosul palmei, în timp ce Kate l-a liniștit, punându-și mâna, protector, pe piciorul fiului ei cel mare, dar mult prea mic pentru un asemenea eveniment copleșitor.

Lacrimile fiului Charles, noul Rege
Nici Charles, moștenitorul tronului, fiul cel mare al reginei, nu a fost stană de piatră în timpul funeraliilor. În timpul slujbei de la Westminster Abbey, Regele Charles a scăpat câteva lacrimi, impresionat de ceremonia solemnă și îndurerat că-și conduce mama pe ultimul drum. regele Charles a mai fost văzut cu lacrimi în ochi în timp ce a fost intonat imnul „God Save the King”

Meghan Markle a plâns la funeraliile Reginei Elisabeta