Averea Reginei Elisabeta a II-a este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari, iar cea a familiei regale la aproximativ 28 de miliarde de dolari.
Averea globală a familiei regale britanice este estimată la aproximativ 28 de miliarde de dolari, în timp ce averea Reginei Elisabeta a II-a este estimată la 500 de milioane de dolari, motiv pentru care toată lumea se întreabă, după ce monarhul a trecut la cele veșnice, cum va fi distribuită moștenirea acesteia.
Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a
Stilul de viață al Reginei Elisabeta a II-a și al familiei sale a fost întotdeauna susținut de contribuabilul britanic. Cu toate acestea, suverana și rudele sale au putut să se bazeze și pe uriașa avere privată a Coroanei.
„The Privy Purse” (n.r.: traducere: poșeta privată) se referă la veniturile private ale reginei, care se ridicau la aproximativ 750 de milioane de dolari, provenite în mare parte din moșia Ducatului de Lancaster, deținută de familia regală încă din Evul Mediu.
Această „poșetă” include 315 proprietăți rezidențiale, proprietăți comerciale de lux și mii de hectare de terenuri agricole. În ultimul an fiscal, veniturile din acest domeniu privat s-au ridicat la peste 27 de milioane de dolari, din care, potrivit datelor cotidianului Ouest France, regina a distribuit o parte către rudele sale.
Regina Elisabeta a II-a a mai deținut și alte proprietăți private, printre care Castelul Balmoral, evaluat la puțin peste 115 milioane de dolari, și conacul său de la țară din Sandringham, evaluat la 57,6 milioane de dolari.
Unele dintre colecțiile regale au aparținut, de asemenea, regretatei suverane, cum ar fi o colecție de timbre începută de regele George al V-lea și grajdul său personal de cai, care i-ar fi adus peste opt milioane de dolari de-a lungul anilor.
În cele din urmă, faimoasele bijuterii ale Coroanei, proprietatea simbolică a reginei, evaluate la aproximativ 3,4 miliarde de dolari, au fost transmise automat următorului monarh: regele Charles al III-lea.
Cum va fi împărțită averea Reginei Elisabeta a II-a
Regele Charles al III-lea moștenește nu doar tronul britanic, ci și colosala avere a reginei, pentru care nu va trebui să plătească impozit pe moștenire, o scutire care datează din 1993, menită să împiedice ca averea regelui sau a reginei să fie redusă cu 40% la fiecare moștenire, în cazul în care mai mulți monarhi ar muri la câțiva ani.
Cheltuielile legate de reprezentarea oficială a regelui sau a membrilor familiei sale vor fi acoperite de o alocare anuală din partea Trezoreriei. „Subvenția suverană”, care se ridică la aproape 100 de milioane de dolari pentru perioada 2021-2022, include o prelungire de zece ani pentru renovarea Palatului Buckingham de aproximativ 39 de milioane de dolari.