Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată. Sicriul Majestății Sale a fost coborât în criptă

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată. Trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a fost coborât în cavoul regal din Capela St. George de la Castelul Windsor. În același cavou a fost depozitat și sicriul soțului reginei, prințul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de suverană.

În timp ce sicriul a fost coborât, decanul de Windsor a recitat Psalmul 103, care include versul tradițional: „Ieși în călătoria ta din această lume, suflete creștin’. Regela Charles al III-lea și regina consoartă au părăsit Capela Sf. George după ce le-a mulțumit celor care au ținut slujba. Remintim că Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii era mare iubitoare de animale, iar doi dintre cățeii săi, din rasa Corgi, Sandy și Muck, dar și Emma, poneiul preferat al suveranei, au participat la ceremonia reginei. Cei doi căței Corgi au fost fotografiați așteptând sicriul Majestății Sale, la intrarea de la Castelul Windsor.

Regele Charles și membrii familiei regale s-au întors la capela St. George a Castelului Windsor, pentru o ceremonie privată. Noul monarh și familia regală vor asista la înmormântarea reginei la capela memorială a Regelui George al IV-lea. Evenimentul nu va fi televizat.

Regina Elisabeta va fi înmormântată la capela memorială regele George al VI-lea, aflată lângă capela principală St. George. Regele George și Regina Mamă sunt înmormântați acolo, alături de fiica lor, Margareta.

Pe lespedea de marmură a mormântului ei va fi gravat: „Elizabeth II 1926-2022”.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II- a fost coborât în cavoul regal din Capela St. Georges de la Castelul Windsor. Înainte de a fi coborât și de a răsuna imnul național, de pe sicriul reginei au fost îndepărtate bijuteriile care l-au împodobit în ultimele zile.

Sicriul soțului reginei, prințul Philip a fost depozitat alături de suverană. Regele Charles al III-lea , însoțit de Regina Consoartă, Camilla , a părăsit Capela Sf. George după ce a mulțumit celor care au ținut slujba.

Strănepoata Reginei Elisabeta, Prințesa Charlotte, a izbucnit în lacrimi la înmormântarea suveranei
Prințesa Charlotte, fiica prințului William și a prințesei Catherina a izbucnit în lacrimi în timpul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. La ceremonie au participat și cei doi copii mai mari ai prințului și prințesei de Walles, prințul George și prințesa Charlotte.