Semnal de alarmă din partea Poliției Române! Rămâneți instant fără banii de pe card

Atenție la țepe. Reprezentanții Poliției Române au transmis un mesaj important pentru toți românii. Dacă nu sunteți atenți și vigilenți riscați să rămâneți fără banii de pe card într-o clipită. Iată ce metodă au găsit escrocii ca să vă păcălească.

Semnal de alarmă din partea Poliției Române
Poliția Române a transmis un mesaj cu privire la noile modalități prin care hoții încearcă să ne păcălească. Este vorba despre tentative de fraudă prin mijloace electronice în urma cărora rămâi fără bani într-o clipită, dacă nu ești atent.

Indivizi necunoscuți s-au gândit să profite despre problemele legate de energia electrică, facturi mari, costuri suplimentare, și așa mai departe. Trimit mesaje prin care anunță deconectarea de la rețea din cauza unor restanțe, indicând un link care trebuie accesat pentru efectuarea plății. Cine deschide linkul rămâne pe loc fără banii din cont.

Poliția vă recomandă să vă interesați la distribuitor cu privire la plata pe care o aveți de făcut și să nu efectuați plăți în necunoștință de cauză.

“Grijă mare să nu ajungi în situația asta! Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală! Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală? Pas la scam! Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii! Seară bună oameni vigilenți”, a fost mesajul postat, marți seară, pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

Tentative de fraudă prin mijloace de plată electronice
Electrica Furnizare a anunțat zilele trecute, tentative de fraudă prin mijloace de plată electronice și a atenționat consumatorii să fie cu băgare de seamă și să nu cadă în plasa escrocilor.

În acest context, compania le-a recomandat clienților săi să nu ia în considerare şi să nu acceseze link-uri de plată sugerate în comunicări transmise via aplicaţii de mesagerie şi/sau SMS și să nu introducă date cu caracter personal sau să efectueze plăţi în pagini nesecurizate.

Electrica Furnizare a transmis că nu a solicitat şi nu va solicita, prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie şi/sau SMS, realizarea de plăţi prin accesarea de link-uri, compania încurajând clienţii să utilizeze canalele oficiale de plată, cunoscute şi promovate constant în rândul acestora, cum ar fi MyElectrica și ATM-uri.