Vremea o ia razna în România! Furtuni și vijelii în toată țara

Vremea a fost extrem de schimbătoare în România și se pare că tot așa rămâne și de acum înainte. Chiar dacă încă avem parte de temperaturi ridicate, se pare că nu stau departe de noi nici fenomenele extreme. Meteorologii spun că furtunile și vremea exagerat de rea vor cuprinde întreg teritoriul.

Vreme rea în toată țara
Administrația Națională de Meteorologie a făcut un avertisment de ultim moment pentru toate regiunile din țară. Se pare că, după câteva zile cu vreme plăcută, fără caniculă sau fenomene extreme, furtunile se întorc din nou. Meteorologii spun că urmează câteva zile pline de surprize neplăcute, mai ales pentru cei care aveau planuri.

Dacă până acum ne-am bucurat de soare și vreme bună chiar și la început de toamnă, se pare că a sosit momentul ca ploile și furtunile să își facă simțită prezența. În cea mai mare parte a României, joi, 15 septembrie 2022, temperaturile vor crește peste medie, dar va sufla vântul cu mare putere și sunt așteptate ploi și furtuni în vest, centru și nord.

Ploile persistă și pe parcursul weekend-ului, dar cel mai tare va ploua spre finalul săptămânii, când sunt așteptate vijelii mari, fenomene extreme în majoritatea regiunilor din țară. În zonele de munte, vântul va sufla cu până la 65-75 km/h, în timp ce în zonele înalte, rafalele ajung și la 90km/h, iar în Carpații de Curbură vor ajunge chiar și până la 105km/h.

Temperaturile rămân, însă, extrem de ridicate. Mai exact, în sudul țării vor ajunge până la 34 de grade Celsius, izolat, în Oltenia, chiar până la 36 de grade Celsius. În vestul, nordul și centrul țării va ploua puternic încă din noaptea de joi spre vineri, iar prima zi de weekend vine cu o răcire semnificativă și ploi de proporții.