Vești bune pentru români! Crește salariul minim pe economie

Anunț de ultimă oră pentru toți românii. Dacă de mult timp era așteptată o mărire de salariu, se pare că acest vis al tuturor va fi îndeplinit abia acum. Autoritățile anunță că salariul minim pe economie ar putea crește considerabil în următoarea perioadă.

Cresc salariile românilor
Salariile românilor nu au mai crescut de ceva timp și angajații la stat deja sunt nemulțumiți că nimeni nu ține cont de nevoile lor. Astfel, autoritățile au luat măsuri în acest sens și deja se fac progrese mari în ceea ce privește veniturile lunare ale romanilor.

Printre alții, Dragoş Pîslaru, eurodeputat REPER, a vorbit despre acest subiect. Aflăm de la oficial că directiva privind salariul minim european, care va fi adoptată miercuri de Parlamentul European, ar trebui să aducă o creştere de peste 500 de lei unui angajat care primește un salariu minim din România.

“Salariul minim statuează un principiu destul de clar: dacă munceşti, ar trebui să ai suficienţi bani ca să ai un trai decent. Prin urmare, salariul minim european e acel salariu care să-ţi ajungă să nu mori de foame. Deci trecem de la o decizie arbitrară, în care politicienii spun că mai dau 100 de lei, la un sistem automat. În România, avem aproape 2 milioane de oameni care trăiesc din salariul minim şi abia îşi duc viaţa de la o lună la alta.“, spune oficialul.

De la eurodeputat mai aflăm că salariul minim va creşte cu rata inflaţiei. De altfel, dacă va exista și o creștere economică, de asemenea, salariul minim va crește. În concluzie, următoarea perioadă are șanse mari să fie una benefică pentru români.

Scopul autorităților ar fi ca salariul minim să fie 50% din salariul mediu brut, ceea ce înseamnă că salariul minim european ar trebui să aducă o creştere de cel puţin 500 şi ceva de lei salariului minim naţional.