Mărturii istorice după 24 de ani: medicul care a operat-o pe Prințesa Diana în noaptea accidentului a explicat tot ce s-a întâmplat, de fapt

Prințesa Diana, sau Prințesa inimilor, așa cum îi spuneau mulți s-a stins din viață într-un accident tragic, petrecut la Paris, care a făcut înconjurul lumii.

Foarte mulți oameni au suferit atunci când Lady Di a murit fulgerător la doar 36 de ani. În mașina în care se afla în noaptea fatidică, mai era, în afară de șofer, și iubitul ei. Ambii au murit pe loc, dar Diana încă respira când au ajuns salvatorii.

Ce spune medicul care a încercat să o salveze pe Diana
Abia acum, după atâția ani, medicul care a încercat, alături de o echipă de medici, să o salveze pe Prințesa Diana, a făcut declarații despre noaptea neagră. Ea era singura care supraviețuise accidentului, a fost scoasă dintre fiarele contorsionate ale mașinii și transportată de urgență la spitalul Pitié-Salpêtrière Hospital.

Prințesa Diana a fost operată de medicul MonSef Dahman, care a vorbit pentru prima dată despre asta.

Mă odihneam în camera de serviciu când am primit un telefon de la Bruno Riou, anestezistul principal de serviciu, care mi-a spus să merg la camera de urgență. Nu mi s-a spus că era Lady Diana, ci că a existat un accident grav în care a fost implicată o femeie tânără, își amintește medicul.

Mărturii istorice după 24 de ani: medicul care a operat-o pe Prințesa Diana în noaptea accidentului a explicat tot ce s-a întâmplat, de fapt

Potrivit lui, Diana a ajuns la spital în jurul orei 02.00, a.m, iar starea ei era foarte gravă, mai gravă decât au crezut medicii în primă instanță: avea hemoragie internă și a fost operată pentru a o ajuta să respire.

Am operat-o pentru a o face să poată respira. Inima ei nu mai funcţiona cum trebuie pentru că nu mai avea destul sânge, a spus medicul.

Cât de gravă era starea Prințesei Diana
În timpul operației medicul avea să descopere că situația era și mai gravă. Membrana care protejează inima era ruptă și a fost chemat de urgență, să intervină, cel mai mare cardiolog al Franței, profesorul Alain Pavie. Acesta a văzut că vena pulmonară de lângă inimă era ruptă, și a cusut-o, dar inima Prințesei Diana a cedat. În zadar s-au chinuit medicii să o resusciteze până în jurul orelor 04.00 a.m. Au fost nevoiți să declare decesul.

Am încercat şocuri electrice de mai multe ori. Dar n-am reuşit să-i mai pornim inima. Am luptat din greu ca să-i salvăm viaţa, chiar mult de tot, dar n-am reuşit s-o salvăm. Iar acest lucru ne-a afectat pe toţi foarte mult, a spus medicul MonSef Dahman pentru Daily Mail.

Mașina în care se afla Prințesa Diana, Mercedes-Benz W140|Mercedes-Benz S280 neagră din 1994 s-a ciocnit de al treisprezecelea stâlp al tunelului stradal numit Pont de l’Alma din Paris.

Tunelul cu două benzi era construit fără bariere metalice în fața stâlpilor. Niciunul dintre cei aflați în mașină nu avea centura de siguranță.