Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Suceava. Două persoane au murit pe loc

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona Hurjuieni, a informat, duminică seara, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a precizat că la bordul avionului se aflau două persoane. Din primele informații, neoficiale, atât pilotul, cât și pasagerul și-ar fi pierdut viața în urma impactului cu solul. La fața locului au fost trimise efective importante ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Se intervine cu autospeciale de stingere şi două ambulanţe.

UPDATE
Victimele sunt Marcel Iliesi, instructor din București, şi Bogdan Adomniţei, din Suceava, care îşi cumpărase avionul de circa 10 zile şi făcea cursuri de pilotaj.

Avionul decolase de la Frătăuți.

UPDATE 2
Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari: „Din păcate, informația inițială se confirmă, sunt două victime decedate de sex masculin. Colegii mei ajunși la fața locului nu au găsit probleme deosebite în sensul ca avionul să fie în flăcări, s-a asigurat perimetrul, iar ancheta a fost preluată de organele abilitate”.

UPDATE 3

Marcel Iliesi este unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România. Este fost pilot militar și de linie, pilot de elicopter, considerat unul din cei mai experimentați piloți din România.
Marcel Iliesi locuia la București și avea casă în Ipotești. Acesta avea periodic grupe de piloți cu care făcea antrenamente la Suceava.
Pasionații din domeniul zborurilor ușoare spun că nici Adomniței nu era un pilot chiar începător, având licență de zbor de ceva vreme.