Gestul Prințului Harry după moartea Reginei Elisabeta. Ce s-a întâmplat cu Meghan Markle

Prințul Harry a ajuns la Castelul Balmoral la aproape o oră și jumătate după ce a fost anunțată moartea bunicii sale, Regina Elisabeta. De ce nu ar fi ajuns ducele de Sussex la timp să-și ia rămas bun de la suverană. Ce scrie presa internațională. Harry s-a dus la reședința Balmoral fără soția lui, Meghan Markle.

Regina Elisabeta a încetat din viață la venerabila vârstă de 96 de ani, în data zilei de joi, 8 septembrie. Oficialii de la Palatul Buckingham au declarat moartea oficială a celui mai longeviv monarh al Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, la ora 18:30 a Londrei.

Potrivit celor de la Daily Mail, datele de zbor arată că avionul Prințului Harry nu aterizase în momentul în care bunica sa și-a dat obsteșcul sfârșit.

Mai mult de atât, aeronava la bordul căruia se afla ducele de Sussex a aterizat pe aeroport după aproape 15 minute de când a fost anunțat decesul reginei. Apoi, soțul lui Meghan Markle a fost văzut în spatele unei mașini, părăsind locul imediat după ora 19.00.

În cele din urmă, Prințul Harry a ajuns la moșia scoțiană la ora 19.52, unde s-a alăturat membrilor familiei sale, care o plâng pe regretata Regină Elisabeta. Ducele de Sussex a venit neacompaniat de soția lui, Meghan Markle, care trebuia să participe în această seară la WellChild Awards de la Londra.

Fratele Prințului William era așteptat să țină un discurs la decernările premiilor menționate anterior, renumite că onorează faptele curajoase ale copiilor grav bolnavi. Meghan Markle a rămas în Londra și i s-ar putea alătura ducelui de Sussex în următoarele zile, susține presa britanică.

În dimineața zilei de joi, 8 septembrie, viitorul Rege Charles a luat un elicopter regal către Castelul Balmoral, de la Dumfries House, împreună cu soția sa, Camilla. Prințesa Anne, sora Prințului de Wales, se afla deja la reședința scoțiană.

Șapte membri ai familiei regale, printre care Prințul William, Prințul Andrew, Prințul Edward și Contesa de Wessex, au luart avionul de la RAF Northolt din Londra și au aterizat în orașul scoțian Aberdeen, în jurul orei 16:00.

Ducele de Cambridge a urcat la volanul bolidului său Range Rover cu unchii și mătușa sa la bord, pe fondul îngrijorărilor profunde cu privire la starea de sănătate precară a Majestății Sale.

Înmormântarea Reginei Elisabeta va avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey din centrul Londrei. La funeraliile suveranei sunt așteptați toți membrii familiei sale, inclusiv Prințul Harry și Meghan Markle, precum și 2.000 de șefi de stat, prim-miniștri și președinți, membrii regali europeni și personalități cheie din toată lumea.