Prinţul Charles, Prinţul William şi Ducii de Sussex, la căpătâiul Reginei Elisabeta a II-a, după anunţul privind agravarea stării sale de sănătate. BBC şi-a suspendat emisiunile ca să furnizeze doar informaţii despre starea Reginei

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a s-a agravat în ultimele ore şi se află sub permanenta supraveghere a medicilor. Îngrijoraţi pentru starea de sănătate a suveranei, membrii familiei şi-au lăsat deoparte activităţile de pe agendă şi s-au îndreptat către reşedinţa Reginei.

Prinţul Charles, Prinţul William şi Ducii de Sussex la căpătâiul Reginei. Toți cei patru copii ai Reginei se află deja la reședința din Balmoral sau se îndreaptă spre castel. William și Harry sunt, de asemenea, în drum spre Scoția pentru a fi alături de bunica lor.

Prinţul Charles, Prinţul William şi Ducii de Sussex, la căpătâiul Reginei Elisabeta a II-a

Ducesa de Cambridge rămâne la Windsor cu cei trei copii, care abia au început şcoala, a anunţat Palatul Kensington. Cei trei copii ai lui Kate şi William au nevoie de prezenţa mamei pentru a le face mai uşoară acomodarea la noua şcoală.

În plus, Kate este în această situaţie considerată capul familiei regale.

Ducii de Sussex, care nu au fost în cele mai bune relaţii cu familia regală, şi-au anulat participarea la Premiile WellChild care ar fi trebuit să aibă loc la Londra şi se îndreaptă către Castelul Balmoral pentru a-i fi şi ei alături suveranei.

BBC şi-a suspendat programul obişnuit ca să transmită doar ştiri despre starea Reginei

BBC şi-a suspendat programele obişnuite imediat după anunţul referitor la agravarea stării de sănătate a Reginei pentru a-şi informa telespectatorii despre evoluţia acesteia. Cu douăzeci de minute înainte ca știrile de la ora 13.00 să înceapă, telespectatorii BBC au putut vedea un ecran negru şi imediat o prezentatoare de la postul public a dat vestea.

„Regina se află sub supraveghere medicală la Balmoral. Medicii sunt îngrijorați pentru sănătatea ei și, acum, ea se află sub supraveghere. Membrii apropiati ai familiei au fost informați„, a anunţat BBC.

Joi, Palatul Buckingham a declarat într-un comunicat: „În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală. Regina rămâne la Balmoral”.

Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru.

Noul prim-ministru Liz Truss a fost printre primii care i-a urat sănătate Majestății Sale: „Întreaga țară este profund îngrijorată de știrile de la Palatul Buckingham de la ora prânzului. Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – sunt alături de Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment”.