Regina Elisabeta acuză stări de rău! Medicii sunt îngrijorați de starea ei de sănătate

Administrația regală anunță că Majestatea Sa se află într-o situație delicată, iar medicii au sfătuit-o la repaus total. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Regina Elisabeta?

Regina Elisabeta, supravegheată de medici

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta (96 ani) s-a înrăutățit la doar două zile după s-a întâlnit cu Liz Truss, pentru a o numi în funcția de prim-ministru. Medicii i-au recomandat repaus total și o țin sub supraveghere atentă. „După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial.

Membrii familiei au fost informați imediat despre starea de sănătate a suveranului britanic. Din primele informații, Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, și soția sa, Camilla, Ducesa de Cornwall, au ajuns deja la Castelul Balmoral, în această dimineață. Prințul William este, de asemenea, pe drum spre regină.

Mesajul transmis de prim-ministrul Marii Britanii

După ce a fost singurul ministru investit în funcție la Castelul Balmoral, ceilalți fiind la Palatul Buckingham, Liz Truss a adresat un mesaj îngrijorător cetățenilor britanici, cu privire la starea de sănătate a reginei Elisabeta. „Întreaga țară este profund îngrijorată de informația de la Palatul Buckingham de după-amiază. Gândurile mele, și ale poporului Regatului Unit, sunt alături de Majestatea Sa, Regina, și de famila ei, în aceste momente”, a scris șefa guvernului de la Londra.

Arhiepiscopul de Canterbury, apel la rugăciune

Arhiepiscopul de Canterbury a făcut apel la rugăciunile credincioșilor îndreptate spre suveranul britanic: „Rugăciunile mele, și ale credincioșilor, și ale cetățenilor britanici, se îndreaptă acum spre Majestatea Sa Regina astăzi. Fie ca Dumnezeu să o întărească să-i ofere alinare Majestății Sale, familiei sale și a celor care o îngrijesc la Balomoral”.