Meteorologii au făcut anunțul: cum va fi vremea în prima zi de școală

Elevii revin în bănci din data de 5 septembrie. Începe școala în toată țara și se anunță o zi mare, unde vor veni părinți, rude și prieteni să îi susțină pe copii în noul an școlar. Pentru ca evenimentul să fie unul pe cinste, trebuie să țină și vremea cu ei. Aflam de la meteorologi prognoza pentru începutul săptămânii.

Vremea pe 5 Septembrie
Meteorologii au emis deja prognoza pentru prima zi de școală. Aflăm de la specialiști cum decurg lucrurile la începutul anului școlar și se pare că toamna își intră serios în drepturi. Vremea este în uşoară creştere faţă de ziua anterioară în majoritatea regiunilor din țară, dar tot rămân sub media normală.

La noapte va fi ceva mai rece și vor fi înregistrate și temperaturi de 6-8 grade, iar spre dimineață este așteptată Ceață în majoritatea regiunilor din țară. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scãzute în zonele depresionare spre 5 grade.

Pe litoral sunt așteptate ceva ploi, mai ales spre seară. Cerul va fi înnorat pe parcursul întregii zile, dar cel puțin vom scăpa de ploi și vremea tine cu elevii dimineața. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în prima parte a intervalului. Se pare că vremea ține cu elevii și profesorii și le va asigura acestora o festivitate de zile mari. Chiar dacă soarele nu va fi prezent, nu sunt așteptate ploi în prima parte a zilei.

Meteorologii anunță ploi în perioada următoare în România, dar temperaturile vor creste în perioada următoare și se vor situa peste limita normală pentru această perioadă.