Reguli importante pentru elevi! Ce trebuie să respecte în prima zi de școală

Școala începe la data de 5 Septembrie, o zi extrem de importantă pentru elevi, părinți si profesori. Ca în fiecare an, autoritățile impun anumite reguli, pentru ca activitatea educativă să se desfășoare așa cum trebuie. În contextul pandemiei de coronavirus, și Ministerul Sănătății a oferit câteva propuneri.

Părinții au acces în școli
Peste 2 milioane de copii sunt așteptați luni să intre pe porțile celor aproape 18 mii de unități școlare din țară. Dacă anul trecut, aceștia au fost conduși doar până la intrarea în școală, din cauza pandemiei și a restrictiilor, anul acesta vor fi susținuți de părinți pe parcursul întregi ceremonii, pentru că regulile s-au schimbat.

Deși a tot informația circulat ideea că Ministerul Educației ar fi emis o decizie restrictivă, conform căreia rudele elevilor ar avea interzis accesul în unitățile de învățământ, se pare că aceasta nu este adevărată. Ministerul Educației a transmis că încurajează participarea familiei la astfel de evenimente importante.

”Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, conform Edupedu.

De altfel, ministrul Educației a declarat că vrea ca luni, în prima zi de școală, să vadă tot mai multe imagini cu elevi și preșcolari la începutul unui nou an de studiu, însoțiți de părinți și apropiați.

Reguli pentru noul an școlar
Ministerul Sănătății a transmis câteva recomandări pentru școlari care se întorc în bănci, precum și pentru cadrele didactice și alți angajați ai școlilor. Astfel, printre cele mai importante se numără igiena mâinilor, igiena respiratorie sau igiena în clase, curățarea spațiului de studiu și aerisirea acestuia.

Totodată, medicii anunță că transmiterea virusurilor poate fi redusă prin portul măștii și respectarea distanțării fizice de minimum 1.5 metri. Atât profesorilor, cât și elevilor le recomandă să nu vină la școală răciți și să anunțe conducerea școlii dacă există cazuri de SARS-CoV-2 sau gripă în rândul elevilor.