Vremea rea nu ne dă pace! Cod portocaliu de furtuni

Vremea rea continuă în toată țara. Weekend-ul vine cu ploi și furtuni pe aproape întreg continentul, după o perioadă cu caniculă si temperaturi extrem de ridicate. Se resimte o răcire semnificativă peste tot, dar sunt valabile și coduri galbene și portocalii de furtuni și vreme rea.

Cod portocaliu și galben de furtuni
Vremea rea a făcut ravagii în majoritatea regiunilor din țară și se pare că nu scăpăm de ploi prea curând, conform avertismentelor făcute de specialiști.Un cod galben de ploi puternice a intrat în vigoare în această dimineață și este valabil până în această seară la ora 18:00. Sunt vizate Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei, unde va ploua puternic toată ziua și sunt așteptate și fenomene extreme precum descărcări electrice.

Cod roșu de inundații
Ploile torențiale fac ravagii în majoritatea regiunilor din țară. Noaptea trecută a plouat puternic, iar cantitățile mari de apă au provocat inundații de proporții.

Debitele râurilor au crescut foarte mult în doar o zi si se pare că si astăzi este mare pericol de o astfel de situație din nou. Râurile Olteț și Olanesti încă se află sub avertizare, unde cotele de inundatii au fost deja depășite, dar vestea bună este că de duminică ploile se vor domoli în toată țara, anunță Ministerul Mediului.

Autoritățile au emis sâmbătă seara o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate, de tip cod roșu, valabilă pentru intervalul 2 septembrie, ora 20:15 – 3 septembrie, ora 02:00, pentru râurile din bazinele hidrografice Gilort, Olteț, Tărâia (afluent al râului Olteț), Cerna, Olănești și Cheia (afluent al râului Olănești).