Bani de la stat pentru elevi și preșcolari! Cine poate primi ajutorul social

În ultima vreme au avut loc o mulțime de scumpiri, pe care românii le-au gestionat cu greu. Statul caută metode de a le veni oamenilor în ajutor, iar acum s-au gândit și la copii. Se dau bani pentru

elevi și preșcolari, dar doar anumite categorii sunt apte pentru acest ajutor.

Tichete pentru elevi
Începe școala, iar asta înseamnă o mulțime de cheltuieli pentru părinți, de la rechizite, până la haine. În acest context, statul a decis să vină în ajutorul acestora, oferindu-le bani pe care să îi folosească pentru educație.

Mai exact, se dau tichete sociale în valoare de 500 de lei, pe care părinții le pot folosi pentru articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane, dar și alte articole necesare pentru școală sau grădiniță, precum haine. Acești bani nu sunt pentru oricine, ci merg doar către familiile defavorizate, cu o situație financiare precară.

Cum poți intra în posesia banilor
Pentru a intra în posesia tichetelor sociale în valoare de 500 de lei, părinții trebuie să depună cereri în acest sens. Au la dispoziție 5 zile, începând cu data de 5 Septembrie, când elevii merg pentru prima dată la școală. Cererile ajung la Ministerul Educației pe data de 23 septembrie, dar nu se știe data exactă la care vor intra părinții în posesia banilor.

“Ordonanța de urgență nr. 133/2020, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede acordarea de sprijin educational prin sprijin financiar oferit sub forma de tichet social pe suport electronic, pentru achizitionarea de materiale scolare, pentru copiii cei mai dezavantajati din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial”, transmite Iulian Cristache, presedintele Edupart, intr-o postare pe pagina de Facebook.

Alături de cereri, părinții trebuie să depună acte doveditoare ale componentei familiei și veniturilor din ultima perioadă. Eligibili acestui proiect sunt copiii din familii defavorizate, monoparentale, cu situații financiare precare, care ai nevoie de acest ajutor.