David Popovici aduce din nou aurul! Ștafeta României a dat lovitura

David Popovici este unul dintre cele mai cunoscute nume ale momentului. Marele sportiv a obținut rezultate notabile în ultima perioadă și se pare că nu se oprește aici. Cu David Popovici în componență, ștafeta României a luat aur la 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de juniori.

David Popovici lovește din nou
David Popovici a adus aurul pentru echipa masculină de ştafetă 4×100 metri a României, la Campionatele Mondiale de Nataţie pentru juniori de la Lima (Peru). David Popovici (17 ani), Alexandru Constantinescu (16), Ștefan Cozma (17) și Patrick Dinu (17) fac parte din ștafetă și au reușit să obțină un scor final de 3:18.84, cu un avans de aproape o secundă și jumătate față de cei de pe locul al doilea, ceea ce a făcut diferența.

Avantajul a fost dat de către David, care a fost primul din echipă ce a performat. Astfel, celebrul înotător a luat un avans consistent după prima sută de metri (47,07), după care i-a predat ștafeta lui Alexandru Constantinescu, ce a reușit și el să obțină un scor impresionant și să ducă echipa pe locul întâi.

David Popovici a stabilit și un nou record al competiției la 100 m. Sportivul este mândru de rezultatul obținut de echipa sa și are încredere că împreună vor reuși să ajungă departe.

„Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă ‘sudată’ în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună„, a fost prima reacție a lui David Popovici.

Vlad Stancu a obținut argintul
Este prima medalie cucerită de sportivii români la Mondialele de la Lima. Argintul a fost obținut de Franța, iar Lituania a luat bronzul. Tot marți, Vlad Stancu s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber, iar Rebecca Diaconescu și Aissia Prisecariu sunt în semifinalele de la 100 de metri spate.

Vlad Stancu, în vârstă de doar 17 ani, s-a clasat pe locul al doilea în finala probei de 400 m liber, cu timpul de 3:48.38, la numai 11 sutimi de brazilianul Stephan Steverink, care a reușit să aducă aurul țării sale. Bronzul i-a revenit polonezului Krzysztof Chmielewski.