Calendar ortodox 31 august 2022 – este cinstit Brâul Maicii Domnului! Rugăciunea care se rostește cu sfințenie în această zi

Calendarul ortodox al zilei de miercuri, 31 august 2022 ne aduce în atenție o sărbătoare importantă pentru credincioșii ortodocși. Biserica Ortodoxă prăznuiește Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului și este zi cu post în Calendar. Iată ce spune Tradiția Bisericii despre ultima sărbătoare din luna august.

Calendar ortodox miercuri, 31 august 2022
Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe 31 august. Potrivit tradiției, Apostolul Toma, nefiind prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul Brâu ca dovadă a învierii și înălțării ei cu trupul la cer. Brâul a fost țesut de Maica Domnului din păr de cămilă, iar până în secolul al IV-lea, s-a păstrat la Ierusalim.

Arcadie, fiul împăratului Teodosie cel Mare (379-395), a fost cel care a adus Cinstitul Brâu al Maicii Domnului la Constantinopol în 395.

Minuni la racla cu Brâul Maicii Domnului. Tradiția Bisericii spune că de-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat bolnavi, în special de cancer, și a ajutat să nască femei care nu puteau avea copii.

Vindecarea lor s-a produs prin purtarea în jurul brâului a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se păstrează Brâul Maicii Domnului.

Alți sfinți pomeniți în ultima zi din luna august. Tot astăzi Biserica Ortodoxă face pomenirea Înnoirii bisericii Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu de la Neoria, a Sfântului Mucenic Fileort, a Sfântului Mucenic Diadoh, a Sfintelor șapte Fecioare din Gaza. Sunt cinstiți, totodată, Sfinții Mucenici Mina, Faust, Andrei și Iraclie, Sfinții patru Mucenici din Perga Pamfiliei, Sfinții trei sute șaizeci și șase de Mucenici din Nicomidia și Sfântul Aidan episcopul.

Citește Rugăciunea Brâul Maicii Domnului care tămăduiește orice suferință
Rugăciunea Brâul Maicii Domnului este una dintre cele mai puternice rugăciuni la care poate apela fiecare credincios când cere ajutor de la Născătoarea de Dumnezeu. Această rugăciune se citește cu evlavie și cu o lumânare aprinsă ori de câte ori simți că nu mai ai alt ajutor decât cel pe care și-l poate oferi Maica Domnului.

Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, apara, mantuieste si pazeste pe robul tau(numele) de tot raul si necazul, de toate bolile si durerile, de toate farmecele, vrajitoriile si blestemele ca intreg si sanatos sa fie robul Tau. Amin.

Bucura-te, usa mantuirii.

Bucura-te, datatoarea darului celui Dumnezeiesc.

Bucura-te, camara nuntii celei fara de samanta.

Bucura-te, lauda cea de cinste a preotilor celor cuviosi.

Bucura-te, prin care cad vrajmasii.
Bucura-te mantuirea sufletului meu.

Bucura-te Mireasa pururea Fecioara .

Data-i robului tau Preamarita, tare ingradire, aceasta scapandu-l de toate primejdiile, cu dumnezeiestile lucrari si nebiruit de vrajmasi pazindu-l si care striga catre tine cu credinta. Taria, puterea si cuvioasa mea bucurie este Fiul Tau si Domnul ca un bun si milostiv.

Ca si cu o cinstita coroana cu braul tau, robul tau cu buna credinta luminat fiind, incununat cu dumnezeiasca ta marire, sa-l mantuiesti ca pe un milostiv. Incinge pe robul tau intarindu-l asupra vrajmasilor, ca sa lupte nebiruit contra patimilor celor ce-l muncescsi nepatimire biruitoare daruindu-i ca pururea sa te mareasca pe tine si pe Fiul tau si sa strige: Iisuse, mantuieste-ma pe mine pacatosul ca un milostiv. (…)

Citită cu credință, rugăciunea Brâul Maicii Domnului poate să alunge orice necaz, orice supărare și orice boală care îl chinuie pe credincios. De asemenea se spune că este de mare ajutor femeilor care vor să aibă copii. Înainte de a apela la puterea tămăduitoare a brâului Maicii Domnului, este bine să mergi să te spovedești.